Date companie
 
 
 
 

Patronii din Bacău, reclamați de angajați la I.T.M.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, salarii, angajati, reclamatii, contract, patroni, drepturi, munca, ITM
 

Reclamații la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bacău! Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, tot mai mulți angajați își caută dreptatea la I.T.M. Bacău. De la începutul anului, au fost înregistrate 400 de reclamații, care vizează nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă. Sunt, însă, și angajați care, în ciuda nedreptăților suferite, preferă să îndure în continuare, pentru a nu-și pierde locurile de muncă. În urma sesizărilor, sute de angajatori din Bacău au fost luați în vizor de inspectorii de muncă.

DAN BUFTEA, purtător de cuvânt, I.T.M. Bacău "De la începutul anului, la I.T.M. Bacău, au fost înregistrate aproximativ 400 de sesizări. Marea majoritate dintre petenți au reclamat, la noi, faptul că nu și-au primit drepturi bănești, salarii, concedii și tot astfel de drepturi."

VOX "- În 30 de ani de muncă, am întâlnit și bune și rele. Salariile, că nu se dădeau la timp sau că n-aveam bani sau îți mai luau din ele sau, îmi amintesc, o dată nu am făcut în timpul serviciului o greșeală, dar mi-a luat penalități de nu m-am văzut! - Și v-ați gândit să-i reclamați vreodată la I.T.M.? - Nu, că te dădea afară!"

VOX "- Da, s-a întâmplat! Deci, nu au respectat contractul individual de muncă. - Ați reclamat la I.T.M.? - Nu am reclamat! În Moldova e la ordinea zilei cu nedreptatea față de angajat. - De ce nu i-ați reclamat? V-a fost teama să nu vă pierdeți locul de muncă? - Da!"

Potrivit legislației muncii, angajatorii care nu acordă drepturile bănești prevăzute în contractul de muncă riscă amenzi de până la 5.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2