Date companie
 
 
 
 

Patronii din Bacău, reclamați de angajați la I.T.M.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, salarii, angajati, reclamatii, contract, patroni, drepturi, munca, ITM
 

Reclamații la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bacău! Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, tot mai mulți angajați își caută dreptatea la I.T.M. Bacău. De la începutul anului, au fost înregistrate 400 de reclamații, care vizează nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă. Sunt, însă, și angajați care, în ciuda nedreptăților suferite, preferă să îndure în continuare, pentru a nu-și pierde locurile de muncă. În urma sesizărilor, sute de angajatori din Bacău au fost luați în vizor de inspectorii de muncă.

DAN BUFTEA, purtător de cuvânt, I.T.M. Bacău "De la începutul anului, la I.T.M. Bacău, au fost înregistrate aproximativ 400 de sesizări. Marea majoritate dintre petenți au reclamat, la noi, faptul că nu și-au primit drepturi bănești, salarii, concedii și tot astfel de drepturi."

VOX "- În 30 de ani de muncă, am întâlnit și bune și rele. Salariile, că nu se dădeau la timp sau că n-aveam bani sau îți mai luau din ele sau, îmi amintesc, o dată nu am făcut în timpul serviciului o greșeală, dar mi-a luat penalități de nu m-am văzut! - Și v-ați gândit să-i reclamați vreodată la I.T.M.? - Nu, că te dădea afară!"

VOX "- Da, s-a întâmplat! Deci, nu au respectat contractul individual de muncă. - Ați reclamat la I.T.M.? - Nu am reclamat! În Moldova e la ordinea zilei cu nedreptatea față de angajat. - De ce nu i-ați reclamat? V-a fost teama să nu vă pierdeți locul de muncă? - Da!"

Potrivit legislației muncii, angajatorii care nu acordă drepturile bănești prevăzute în contractul de muncă riscă amenzi de până la 5.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alexandru Cumpănașu a încheiat un nou contract pe bani europeni ( 24 Noiembrie 2020 )

  Asociația pentru Implementarea Democrației condusă de Alexandru Cumpănașu a primit un nou contract cu bani europeni de la Primaria Alexandria, deși este suspect într-un dosar pe fonduri europene. Potrivit G4media.ro, în...

 • Mitingul sanitarilor, la Piața Victoriei ( 5 Noiembrie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei din București, organizat de Federația "Solidaritatea Sanitară"! Sindicaliștii cer acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30% și sporul pentru...

 • Lucrul la distanță, normalitate și în România ( 12 Octombrie 2020 )

  Munca de acasă, la ordinea zilei! 80% dintre companii sunt de părere că munca la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers. Iar peste 53% dintre companii au creat și au implementat o politică în acest sens. 

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Dovada încheierii RCA se va face cu polița sau contractul, tipărit sau electronic ( 9 Septembrie 2020 )

  Veste bună pentru șoferi! Din 10 septembrie, atunci când sunt opriți de polițiști, în trafic, pentru controlul documentelor, conducătorii auto pot prezenta dovada RCA, atât cu polița de asigurare, cât și prin prezentarea contractului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2