Date companie
 
 
 
 

Patru biserici din România oferă serviciul de acatiste online

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : biserica, preoti, online, acatiste
 

Ritualurile Bisericii Ortodoxe Române au intrat în era informaticii! "Salut, te informăm că am primit pomelnicul!". Așa sună mesajul pe care administratorii portalului crestinortodox.ro ți-l trimit, după ce a fost confirmată plata online a sumei de un euro, percepută pentru un acatist trimis prin internet. Mănăstirea la care dorești să fii pomenit va primi solicitarea ta pe e-mail, iar părintele stareț de acolo va scoate la imprimantă mesajul și îl va citi în biserică, ne asigură preoții. Patriarhia nu este, însă, de acord cu inițiativa întreprinzătorilor care "speculează comoditatea".

ALEXANDRU VIDICAN, protopop "Un acatist transmis online, care să-l facă cineva dacă nu participăm și noi, atunci este doar o comandă și Dumnezeu nu execută și nu primește o rugăciune la comandă."

Nici credincioșii din Bistrița nu sunt de acord cu această practică.

VOX "- Mai bine, la biserică! Mergi acolo! Eu, când pot, mă duc. Când nu pot, nu mă duc. –Nu ați accesa vreodată așa ceva? – Nici nu mă pricep la calculator, așa că nu."

VOX "Nu, nu, nu… La biserică mergem, nu pe calculator! Nu-i frumos!"

VOX "- Mai bine le dai direct la popa. - Se potrivește Internetul cu credința? - Poate tot Dumnezeu lasă și asta, să introducă Internetul în biserică."

În România, există patru lăcașuri de cult, care utilizează această aplicație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2