Date companie
 
 
 
 

Patru câini polițiști se alătură polițiștilor din județul Dolj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, dolj, politisti, sibiu, inspectorat, echipe, caini, dresati, chinologic
 

Întăriri la Inspectoratul de Poliție Județean Dolj! Patru agenți speciali, foarte curajoși, pe care colegii se pot baza în orice situație, au ajuns în echipa oamenilor legii. Este vorba despre patru câini dresați pentru intervenții dificile, care au demonstrat că niciun infractor nu le poate scăpa. Cei patru colaboratori de nădejde au fost prezentați în cadrul stagiului de pregătire anuală a cânilor polițiști din județul Dolj, la care au participat și polițiști din cadrul Centrului Chinologic din Sibiu. De altfel, în cadrul centrului din Sibiu au fost pregătiți cei patru câini din rasa ciobănesc german. Unul dintre acești agenți speciali este Max. Partenerul acestuia, agentul Ionel Ilie, este foarte încântat de colaborare. Detașat la Craiova de ceva vreme, polițistului i se făcea dor de familie, dar, de când are câinele, suportă mai ușor depărtarea de casă.

VOX "E foarte atașat de mine, eu de el. Dacă sunt atacat, reacționează înaintea mea. E foarte bine să ai un asemenea coleg de nădejde!"

ADRIAN NEGUȚESCU, comisar-șef, Centrul Chinologic Sibiu "Acești câini îi pregătim în decursul a patru sau cinci luni de zile. Ei sunt pregătiți pentru a fi conducători, câini serviciu. Atacă doar la comandă, mușcă doar când este nevoie."

SILVIU STAN, agent-șef, Centrul Chinologic Sibiu "Unii sunt mai ușor de lucrat. Sunt câini foarte agresivi, foarte motivați pe care trebuie să îi controlezi."

21 de câini lucrează cot la cot cu agenții din Craiova. Merg în patrulare cu partenerii lor, dar participă și la intervenții, unde se dovedesc extrem de eficienți. Pot prinde imediat un infractor sau pot depista tutun și droguri oriunde ar fi ascunse. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, câinii dresați special vor acționa împreună cu polițiștii doljeni pentru creșterea gradului de siguranță publică din această zonă a țării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2