Date companie
 
 
 
 

Patru copii intoxicați cu otravã de șobolani, în Bacãu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, spital, medici, copii, familie, intoxicat, stare, grava, otrava, sobolani, oniscani
 

Situație dramaticã, într-o familie din județul Bacãu! 4 copii au ajuns la spital, dupã ce s-au intoxicat cu otravă de șobolani. Unul dintre ei, în vârstă de 3 ani, este în stare criticã, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Cei patru frați sunt din localitatea Onișcani, județul Bacãu. Cel mai mare are 13 ani, iar cel mai mic doar 3 luni. Părinții au chemat salvarea disperați, în miez de noapte, când au văzut că toți copiii erau aproape leșinați.

AURELIA ȚAGA, director medical, Spitalul Județean Bacãu "Dintre toți 4, copilul de 3 ani și jumãtate se afla internat la Secția de Terapie Intensivã. Este in continuare, în stare gravã, e în comã și este susținut doar prin ventilație mecanicã!"

Copiii s-au intoxicat cu o substanțã pentru stârpirea șoarecilor și șobolanilor. Pãrinții au pus mai multe pastile chiar în camera în care dormeau micuții. Din cauza cãldurii, pastilele s-au încins, iar copiii au inhalat gazele periculoase.

VOX "Când am vazut că am șoareci în casă, m-am apucat și am pus 2 pastile în dormitor, sub frigider, și o pastilă în camera alãturată, sub pat, drept să vă spun, nu am simțit să fi ieșit miros. Dacã simțeam, plecam de acolo, mã duceam la vecini și dormeam!"

Medicii spun cã substanța este extrem de periculoasã.

AURELIA ȚAGA, director medical, Spitalul Județean Bacãu "Substanța este un produs din fosfat de aluminiu. Are un prognostic rezervat, cu grad de mortalitate de 60%. Noi nu am mai avut cazuri cu această substanță!"

Polițiștii au deschis o anchetã, pentru a stabili toate detaliile privind acest caz.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2