Date companie
 
 
 
 

Patru milioane de euro aloca Romania pentru un program de fertilizare in vitro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : program, ministerul, sanatatii, fertilizare, invitro
 

Patru milioane de euro aloca Romania, pentru un program de fertilizare in vitro care incepe la 1 iunie. Ministerul Sănătății va aloca, într-o primă etapă, 4 milioane de lei, in acest scop. Asta înseamnă că aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia gratuit de procedură. Statul va finanța o singură procedură de insemninare in vitro, pentru femeile care își doresc, dar nu pot avea, copii. Este vorba de 1.200 de euro per procedură, cu o bonificație de 300 de euro, după ce femeia va naște. Până să se ajungă, însă, la procedura propriu-zisă, candidații urmează un tratament care nu este decontat de stat.

CSEKE ATTILA, ministrul Sănătății "Dosarele vin anonim la Comisia de specialitate, fără să se știe nume, sunt analizate, dacă este complet, el va primi finanțare!"

Criteriile de selecție sunt destul de stricte. Cele de includere prevăd ca femeia să nu aibă mai mult de 40 ani și să aibă un raport normal între vârstă, înălțime și greutate. Cel puțin unul dintre parteneri trebuie să fie asigurat, să aibă cetățenia română și domiciliul stabil în țară. Printre criterii se precizează că cei doi parteneri trebuie să fie căsătoriți de cel puțin doi ani și să nu aibă copii.

SZABO BELA, medic ginecolog "-De ce acest criteriu? -Considerăm că aceste cupluri au cel mai mare nevoie de un copil. Am considerat că trebui să-i sprijinim pe cei care au nevoie cel mai tare de acest lucru."

În program pot intra și clinicile private la care procedura de fertilizare costă aproape 3.000 de euro. Aceste clinici nu vor putea percepe bani în plus de la pacienți, pe lângă sumele decontate de minister.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2