Date companie
 
 
 
 

Patru modificări importante, în Codul Rutier

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, ponta, modificari, reguli, rutier, alcool, codul, europene
 

Modificări majore în Codul Rutier! Prima dintre ele vizează suspendarea permisului în cazul producerii unui accident mortal, până la finalizarea procesului. O altă modificare se referă la suspendarea carnetului celor care nu-și plătesc amenzile în decursul a 30 de zile. O schimbare importantă o reprezintă și alinierea la regulile europene în ceea ce privește consumul de alcool la volan.

VICTOR PONTA, premierul României "Cel care a produs un accident, așa cum am văzut mereu la dumneavoastră, să nu mai poată conduce. Exact cum se întâmplă în toată Europa! Până la 0,2 să nu fie nici măcar contravenție, de la 0,2, la 0,5 se suspendă permisul, după 0,5, este dosar penal, infracțiune."

Astfel, dacă șoferii au băut o bere și au pragul de alcoolemie stabilit până la 0,2 pot conduce. Vor fi sancționați, însă, dacă depășesc valoarea de 0,5 grame de alcool în sânge. O altă modificare enunțată de premier și care urmează să fie discută cu ministrul Justiției se referă la procedura de după contravenții. Ponta a menționat că se încearcă găsirea unei proceduri rapide, astfel încât, în 15 zile, judecătorul să se pronunțe dacă dovada pentru conducerea autovehiculelor se prelungește sau nu. Miercurea trecută, Executivul a amânat adoptarea noului cod rutier, după discuții prelungite în ședința de Guvern.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2