Date companie
 
 
 
 

Patru persoane, prinse în flagrant în timp ce luau bani de la președintele Universitatii Bioterra

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, suspecti, santaj, complici, paraschivescu, bioterra
 

Un nou scandal la Universitatea Bioterra! Douã dintre cele patru persoane surprinse în flagrant, când luau bani de la presedintele institutiei de învãtãmânt superior, au fost reținute pentru 24 de ore. Suspectul principal în acest caz, Florin Paraschivescu, director al unei publicații de scandal, si un complice, au fost lăsați să plece acasă, dupã aproape zece ore de audieri. Potrivit anchetatorilor, cei patru indivizi ar fi cerut 150 de mii de euro, pentru a nu mediatiza presupuse materiale compromițãtoare despre Universitatea Bioterra. Mai exact, Paraschivescu l-ar fi contactat pe soferul presedintelui universitãtii, Ion Nicolae, prin intermediul caruia i-ar fi cerut șefului de la Bioterra 150.000 de euro, pentru a nu publica informatii compromitãtoare. Presedintele Universității Bioterra a sesizat politia si a fost organizat un flagrant.

AMBIANȚÃ "- Ce documente aveti împotriva lui? - Foarte multe! - Puteti sã ne dati un exemplu? Ce mai exact? Ce contin aceste materiale? - Au dat foc la cataloage."

LORENA CRETESCU, avocat "- Li se face o înscenare. - Spuneti-ne de ce. - Nu, la momentul ãsta nu vã spun nimic. (...) Momentan totul indicã cã ei ar fi vinovati. Asa se doreste!"

ALEXANDRU NICULAE, purtãtor de cuvânt, Politia Capitalei "Dupã momentul prinderii în flagrant asupra celor patru suspecti a fost gãsitã si suma de aproximativ 5000 de euro, bani marcati criminalistic. Cercetãrile sunt continuate sub aspectul sãvârsirii de santaj si complicitate la santaj cu cei patru suspecti în stare de retinere."

Florin Paraschivescu si alti trei suspecti de santaj au fost audiati toatã noaptea, de procurori. Întrebãrile puse de anchetatori i-au cauzat probleme de sãnãtate unuia dintre suspecți, astfel cã, la miezul noptii, la Sectia 1 Politie si-a fãcut aparitia o ambulantã.

VOX "A refuzat sã meargã la spital si acum se simte un pic mai bine."

La finalul audierilor, doi dintre suspecti au fost lãsati sã plece acasã, iar alti doi au fost retinuti. Ei vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva. Dacã vor fi gãsiti vinovati de șantaj și complicitate la șantaj, cei patru suspecti riscã pânã la șapte ani de închisoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2