Date companie
 
 
 
 

Patru puncte de penalizare, pentru folosirea telefonului la volan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : modificari, rutier, cod
 

Guvernul impune sancțiuni mai aspre pentru șoferii care folosesc telefonul sau transmit live pe Facebook atunci când sunt la volan. Noile modificări la Codul Rutier interzic folosirea sau pur și simplu ținerea în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

TORA APETRII, reporter 
"Practic, șoferii nu mai au voie să atingă telefoanele sau gadgeturile în timp ce conduc mașina. În caz contrar, șoferii vor fi sancționați cu patru puncte de penalizare, care înseamnă o amendă de 820 de lei, adică de două ori mai mult ca până acum. De asemenea, permisul va fi suspendat 30 de zile pentru încălcarea acestei prevederi dacă este comisă și o altă contravenție."

Modificarea legislativă îi vizează și pe cei care folosesc un vehicul pentru care nu este nevoie de permis. Noile prevederi urmează să se aplice în termen de 60 de zile de la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, perioadă în care Poliția Rutieră trebuie să desfășoare o campanie de informare în acest sens. În primele șase luni ale anului, peste 4.100 de șoferi au fost amendați pentru folosirea telefonului în trafic, numai în București, mai mulți decât anul trecut, când au fost aplicate 3.700 de sancțiuni contravenționale pentru aceeași abatere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2