Date companie
 
 
 
 

Pe durata vacanței, copiii pot fi înscriși la centre educaționale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vacanta, educational, parinti, copii, centru, proedus
 

Vacanța prelungită dă bătăi de cap părinților care muncesc și care nu își pot lua concediu pentru a se ocupa de copii. În București, pentru a veni în ajutorul părinților, Primăria Generală a înființat mai multe centre educaționale.

FLORINA ILICEA, reporter „Așa arată hub-ul educațional Proedus din AFI Cotroceni. În București, sunt puse la dispoziție cinci astfel de centre, deocamdată, pentru 1.200 de copii. În perioada vacanței, în aceste centre, copiii vor avea program de after school, cu păstrarea distanței sociale și respectarea celorlalte măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. În funcție de solicitări, administrația publică a Bucureștiului ar putea extinde oferta acestor centre educaționale.” 

Centrele vor fi deschise în perioada 12-23 aprilie, în toate sectoarele Capitalei, în locații precum Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului, Muzeul Copiilor ori sediul Corului Madrigal. Centrele sunt destinate exclusiv copiilor de până în 12 ani, care vor avea acces la activități variate.

CĂTĂLIN BÎRSAN, reprezentant PROEDUS „Ziua experimentelor, ziua științei sau explorarea cosmosului, explorarea corpului uman. Programul este împărțit în două grupe: prima, de la 8:00, pentru Muzeul Copiilor, 9:00 pentru centrul comercial, până la ora 12:00, respectiv 13:00. Grupa a doua începe la ora 14:00 și se termină la 18:00.” 

Părinții care doresc să își înscrie copiii într-un astfel de centru trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, care să ateste că sunt nevoiți să se deplaseze la serviciu și că nu lucrează de acasă. Înscrierile încep de luni, 5 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2