Date companie
 
 
 
 

Pe durata vacanței, copiii pot fi înscriși la centre educaționale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vacanta, educational, parinti, copii, centru, proedus
 

Vacanța prelungită dă bătăi de cap părinților care muncesc și care nu își pot lua concediu pentru a se ocupa de copii. În București, pentru a veni în ajutorul părinților, Primăria Generală a înființat mai multe centre educaționale.

FLORINA ILICEA, reporter „Așa arată hub-ul educațional Proedus din AFI Cotroceni. În București, sunt puse la dispoziție cinci astfel de centre, deocamdată, pentru 1.200 de copii. În perioada vacanței, în aceste centre, copiii vor avea program de after school, cu păstrarea distanței sociale și respectarea celorlalte măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. În funcție de solicitări, administrația publică a Bucureștiului ar putea extinde oferta acestor centre educaționale.” 

Centrele vor fi deschise în perioada 12-23 aprilie, în toate sectoarele Capitalei, în locații precum Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului, Muzeul Copiilor ori sediul Corului Madrigal. Centrele sunt destinate exclusiv copiilor de până în 12 ani, care vor avea acces la activități variate.

CĂTĂLIN BÎRSAN, reprezentant PROEDUS „Ziua experimentelor, ziua științei sau explorarea cosmosului, explorarea corpului uman. Programul este împărțit în două grupe: prima, de la 8:00, pentru Muzeul Copiilor, 9:00 pentru centrul comercial, până la ora 12:00, respectiv 13:00. Grupa a doua începe la ora 14:00 și se termină la 18:00.” 

Părinții care doresc să își înscrie copiii într-un astfel de centru trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, care să ateste că sunt nevoiți să se deplaseze la serviciu și că nu lucrează de acasă. Înscrierile încep de luni, 5 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Centrul Timișoarei va deveni pietonal, în weekend ( 6 Iulie 2021 )

  După București, străzile din centrul unui alt mare oraș din România devin pietonale, în weekend! Centrul Timișoarei va fi închis pentru mașini, iar pe carosabil vor fi organizate activități pentru locuitorii urbei...

 • Centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina ( 6 Iulie 2021 )

  Turism și vaccinare! Prefectura Vâlcea a anunțat deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina, în Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri, cel mai înalt punct al șoselei.

 • Un nou centru mobil de vaccinare ( 2 Iulie 2021 )

  Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.

 • Activități atractive, la Opera Comică pentru Copii ( 5 Iunie 2021 )

  Curtea Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești, transformată într-un adevărat parc de distracții pentru copiii de toate vârstele. Activitățile propuse de instituția de cultură dedicată celor mici sunt atractive...

 • Centru integrat de economie circulară, înființat la București ( 2 Iunie 2021 )

  Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2