Date companie
 
 
 
 

Pe pârtiile din Stâna de Vale, condiții sigure pentru turiști

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, bihor, zapada, schi, partii, salvamont, stana, vale, sanius
 

Dacă pe pârtiile din alte stațiuni se înregistrează accidente, iar unii turiști ajung la spital cu traumatisme și fracturi, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor nu există niciun incident de acest gen. Turiștii atrași de frumusețea stațiunii acoperite de un strat de zăpadă de peste un metru grosime au parte de sporturi de iarnă în condiții de siguranță, sub ochii vigilenți ai salvamontiștilor.

LUCIAN NISTOR, salvamontist, Salvamont Bihor „Din fericire, nu au fost evenimente, sperăm ca până la sfârșitul weekend-ului să rămână acest trend. Este o dovadă că practicanții sporturilor montane, respectiv schi și săniuș, sunt responsabili, adaptează echipamentul la condițiile de schi și au grijă atât de ei cât și de ceilalți practicanți.” 

VOX „E frumos, zăpada e bună vremea e bună.” 

VOX „Am venit doar cu copilul. Suntem din Oradea, suntem prima dată aici și e foarte frumos. Zăpada e bună, neașteptat e bună.” OUT 00:11

VOX „Cu familia, foarte bine, e frumoasă și vremea acum. Am avut noroc de un pic de zăpadă.”

VOX „Ma dau cu sania și schiurile.”

VOX „- Mă simt bine. - Pârtia cum este? - Este foarte bună, este bine făcută și se poate merge bine pe ea.”

VOX „- De ce ai venit la Stâna de Vale? - Pentru că vreau să schiez mult.”

VOX „- Cum e zăpada? - Destul de bună pentru schiat. Mi-am închiriat 4 ture și asta e ultima tură.”

Salvamontiștii spun că, pentru o vacanță la munte fără incidente, trebuie respectate câteva condiții.

LUCIAN NISTOR, salvamontist, Salvamont Bihor „În primul rând, să schieze responsabil, să verifice starea vremii și condițiile de zăpadă informându-se atât la punctul Salvamont cât și la administratorii domeniului schiabil, astfel încât să se poată bucura în fiecare clipă de aceste momente. Asigurăm permanent, de luni până duminică, în Stâna de Vale. Pentru informații, cât și pentru prim ajutor, se pot adresa colegilor mei la punctul Salvamont situat la baza pârtiei. " 

Dacă în acest sfârșit de săptămână vremea s-a mai încălzit puțin, la începutul săptămânii viitoare se prognozează o răcire semnificativă și ninsori abundente. Practic, în weekend-ul viitor, condițiile de practicare a sporturilor de iarnă la Stâna de Vale vor fi și mai bune.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2