Date companie
 
 
 
 

Pe piață sunt și bijuterii pe bază de metale grele, care afectează sănătatea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bijuterii, metale, grele, plumb, cadmiu, nichel
 

Atenție la bijuteriile care vă pot afecta sănătatea! Asta, cu atâu mai mult cu cât, în luna lui Mărțișor, bijuteriile sunt la mare căutare! Asociația Pro Consumatori trage un semnal de alarmă cu privire la segmentul de piață ocupat de bijuteriile confecționate din metale neprețioase. În urma analizei realizate de experți, s-a constatat comercializarea a 21 de tipuri de bijuterii contrafăcute.

COSTEL STANCIU, președinte, A.P.C. „- În ce constă contrafacerea? - Constă în folosirea unor metale grele, precum plumbul, cadmiu și nichel, metale despre care se cunoaște faptul că sunt foarte toxice pentru organismul uman.” 

IRINA CODREANU, reporter „Plumbul, de exemplu, are un efect toxic cumulativ, la nivelul tuturor organelor, afectând populația indiferent de vârstă, iar pătrunderea acestuia în organism se realizează și prin piele. Intoxicația cronică cu plumb se manifestă prin scăderea atenției și a concentrării, insomnii, comportament agresiv, dureri abdominale, diminuarea apetitului, chiar retard mental pe termen lung.”

Cadmiul este un metal foarte toxic, care favorizează apariția cancerului pulmonar, cancerului de sân, de prostată și colon. Nichelul este un metal de culoare albă-argintie asemănătoare argintului, motiv pentru care este folosit frecvent de cei care contrafac bijuterii. Cele mai frevente îmbolnăviri sunt dermatitele alergice de contact, generate de purtarea îndelungată a bijuteriilor cu nichel.

COSTEL STANCIU, președinte, A.P.C. „Pe site-ul A.N.P.C., există o listă cu societățile comerciale care sunt autorizate să vândă bijuterii, iar aceia dintre noi care doresc să ofere o bijuterie trebuie, mai întâi, să vadă dacă acea societate comercială de la care intenționează să cumpere acea bijuterie se află în acea listă a A.N.P.C.-ului.” 

Câteva dintre produsele neconforme provin din China, însă, la mai mult de jumătate nu se cunoaște țara de origine.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bijuterii pe aeroport ( 28 Octombrie 2018 )

  Aproximativ 3 kilograme de bijuterii au fost descoperite pe aeroport!

 • Liderii PSD vor CExN de urgență, pentru soluționarea crizei politice ( 13 Ianuarie 2018 )

  Războiul dintre premierul Mihai Tudose și ministrul de Interne Carmen Dan pune pe jar principalul partid de guvernământ, cel care i-a pus în funcțiile din care își aruncă, acum, acuzații și replici acide. Câțiva lideri PSD cer convocarea...

 • Reacții în scandalul în care sunt implicate Rovana Plumb și Sevil Shhaideh ( 23 Septembrie 2017 )

  Val de reacții la vârful coaliției aflată la guvernare, după anunțul șoc privind punerea oficial sub acuzare, pentru abuz în serviciu, a vicepremierului Sevil Shhaideh și după ce DNA a inițiat demersul prin care...

 • Infractorul care a furat bijuteriile la Paris, capturat de DIICOT ( 15 Ianuarie 2017 )

  Acțiune spectaculoasă de prindere a unui hoț de bijuterii! Un bărbat acuzat că a furat diamante și inele în valoare de peste 5 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii din Franța a fost arestat preventiv, sâmbătă după-amiază, de Tribunalul Prahova, la propunerea procurorilor de la DIICOT Ploiești.

 • Jaf într-un magazin de bijuterii din Timișoara ( 25 Decembrie 2016 )

  Jaf spectaculos la un magazin de bijuterii din Timișoara! Hotii au avut un plan bine pus la punct, pe care l-au aplicat în detaliu. Ei au fugit cu seiful plin cu bijuterii din aur și argint, în care se aflau și bani, fără măcar să intre în clădire. Indivizii au pătruns pe fereastra unui magazin de haine vechi care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2