Date companie
 
 
 
 

Pedeapsă dublată, pentru Sorin Oprescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Mai 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Sorin Oprescu condamnare
 

Sentință definitivă, în cazul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu! El a fost condamnat de magistrații Curții de Apel București la 10 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. În primă instanță, în 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare, dar, după rejudecarea dosarului, pedeapsa i-a fost dublată.

RALUCA ALEXE, reporter ”După pronunțarea sentinței, fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu a fost căutat acasă de polițiști, pentru a pune în executare pedeapsa, dar nu a fost găsit. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Oprescu nu se află în țară. El ar fi plecat, în urmă cu două săptămâni, în Austria, împreună cu partenera sa de viață și cu șoferul său, condamnat în același dosar.”

Pentru faptul că se sustrage executării pedepsei, Oprescu a fost dat în urmărire generală. Fostul edil al Bucureștiului a fost condamnat definitiv în dosarul deschis în 2015, privind mita în valoare de 25.000 de euro primită de la subalternul său, Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor. Conform anchetatorilor care au instrumentat cazul, banii proveneau din acte de corupție. Decizia definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel București după mai bine de șase ani de anchete și procese. În plus, instanța a decis confiscarea sumelor de circa 102.000 de lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de Sorin Oprescu, inclusiv imobilul din Ciolpani, unde acesta a primit banii negri. De asemenea, a dispus măsura confiscării extinse a unei sume de aproape 696.000 de lei. În același dosar, au mai fost condamnate la închisoare opt persoane, dintre care șapte cu executare și una cu suspendare.


Pedeapsă dublată, pentru Sorin Oprescu

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2