Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : coada, oameni, doliu, sala, funeralii, regele, mihai, tronului
 

A doua zi de doliu național în memoria regelui Mihai! În București, mii de oameni au stat la coadă toată noaptea pentru a se reculege la catafalcul ultimului monarh al României, expus în Sala Tronului din Palatul Regal. Pentru a permite cât mai multor oameni să își ia rămas bun de la rege, porțile Palatului au rămas deschise peste noapte. Cu flori și cu lumânări în mână, cei care au venit la catafalcul Majestății sale au așteptat la rând până la opt ore. Pe parcursul nopții, Garda de Onoare s-a schimbat de mai multe ori. Se estimează că, în decurs de 24 ore, peste 17.000 de persoane s-au perindat pe la sicriul Regelui. Iar oamenii continuă să vină. Gardul Palatului Regal este împodobit de mii de flori și mesaje pentru Regele Mihai. "Stelele să vă lumineze drumul! Rămas bun, Majestate!”, scrie pe unul dintre bilețele.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Oameni de toate vârstele, din București, dar și din diverse regiuni ale țării, așteaptă răbdători pentru a trece pe la catafalcul regelui Mihai. Sâmbătă, sicriul va fi transportat pe un afet de tun până la Catedrala Patriarhală, unde va fi oficiată slujba de înmormântare. După slujbă, sicriul cu corpul neînsuflețit al monarhului va fi transportat cu Trenul Regal, de la București la Curtea de Argeș, unde va fi înhumat, la noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din oraș."

La funeraliile regelui Mihai I vor fi asista reprezentanți ai caselor regale din toată lumea, printre care se numără Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prințul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei sau Principesa Muna a Iordaniei. Începând de vineri după-amiază, traficul rutier din Capitală este restricționat, în zona Catedralei Patriarhale și la Gara CFR Băneasa. De asemenea, parcarea mașinilor în aceste zone va fi interzisă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mic dejun la Național FM, după un pariu cu rezultat ”romantic” ( 4 Februarie 2020 )

  Colegii noștri de la Național FM se țin de șotii! Victoria Simonei Halep a devenit subiect de pariu între colegii de la radio, Oana Paraschiv și Mihai Găinușă. Cine credeți că a pierdut?

 • Tâlharul de la sala de jocuri de noroc din Caracal, căutat de polițiști ( 26 Noiembrie 2019 )

  Continuă căutările în cazul tâlharului din Caracal, care a furat banii unei săli de jocuri de noroc din oraș și a evadat apoi din sediul Poliției din localitate.

 • Mihai Constantinescu, decorat post-mortem ( 31 Octombrie 2019 )

  Mihai Constantinescu a fost condus, astăzi, pe ultimul drum! Familia, prietenii dragi, dar și persoane care l-au apreciat pe artist pentru cariera sa de excepție au luat parte la înmormântarea îndrăgitului interpret, care a avut...

 • Osemintele Reginei Elena au fost repatriate ( 18 Octombrie 2019 )

  Osemintele Reginei Mamă, Elena, repatriate și reînhumate în noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș. Rămășițele reginei au fost aduse cu o aeronavă militară care a decolat, în această dimineață, de pe aeroportul din Geneva.

 • Potop în comuna Mihai Viteazu. Vreme frumoasă în zilele următoare ( 27 Septembrie 2019 )

  A fost potop în județul Constanța! În localitatea Mihai Viteazu, a plouat, în patru ore, cât în toată luna septembrie. Viiturile formate în urma ruperii cerului au făcut prăpăd. Satul Sinoe a fost distrus aproape total.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2