Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : coada, oameni, doliu, sala, funeralii, regele, mihai, tronului
 

A doua zi de doliu național în memoria regelui Mihai! În București, mii de oameni au stat la coadă toată noaptea pentru a se reculege la catafalcul ultimului monarh al României, expus în Sala Tronului din Palatul Regal. Pentru a permite cât mai multor oameni să își ia rămas bun de la rege, porțile Palatului au rămas deschise peste noapte. Cu flori și cu lumânări în mână, cei care au venit la catafalcul Majestății sale au așteptat la rând până la opt ore. Pe parcursul nopții, Garda de Onoare s-a schimbat de mai multe ori. Se estimează că, în decurs de 24 ore, peste 17.000 de persoane s-au perindat pe la sicriul Regelui. Iar oamenii continuă să vină. Gardul Palatului Regal este împodobit de mii de flori și mesaje pentru Regele Mihai. "Stelele să vă lumineze drumul! Rămas bun, Majestate!”, scrie pe unul dintre bilețele.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Oameni de toate vârstele, din București, dar și din diverse regiuni ale țării, așteaptă răbdători pentru a trece pe la catafalcul regelui Mihai. Sâmbătă, sicriul va fi transportat pe un afet de tun până la Catedrala Patriarhală, unde va fi oficiată slujba de înmormântare. După slujbă, sicriul cu corpul neînsuflețit al monarhului va fi transportat cu Trenul Regal, de la București la Curtea de Argeș, unde va fi înhumat, la noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din oraș."

La funeraliile regelui Mihai I vor fi asista reprezentanți ai caselor regale din toată lumea, printre care se numără Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prințul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei sau Principesa Muna a Iordaniei. Începând de vineri după-amiază, traficul rutier din Capitală este restricționat, în zona Catedralei Patriarhale și la Gara CFR Băneasa. De asemenea, parcarea mașinilor în aceste zone va fi interzisă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2