Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj la moaștele Sf. Dimitrie Cel Nou, în Dealul Patriarhiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, icoana, credinciosi, bucuresti, sfantul, dumitru, dimitrie, patriarhie, cruce, fragment
 

Mii de credincioși, în pelerinaj la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, cele care au fost așezate cu cinste, în iunie 1774, în actuala Catedrală Patriarhală. Pe Dealul Patriarhiei oamenii au stat la coadă ore întregi, în frig și ninsoare, ca să ajungă să se închine la sfintele moaște. La Patriarhie a fost expusă și o icoană cu un fragment din Sfânta Cruce, adusă la București de delegația Patriarhiei Ierusalimului.

VOX ”Am venit cu mare dragoste din Tulcea și aș sta la rând ore în șir, numai să mă închin la Sfântul. Nu contează vremea, în suflet e cald la noi.”

VOX ”- Două bypass-uri la inimă acuma urmează să mai pun încă 3 stenturi și am zis că vin la Dumnezeu să ne ajute să fim sănătoși. - Și rezistați pe vremea asta? - Încerc! Fac tot posibilul!”

VOX ”- Suntem de la Maramureș. Am venit, suntem învățați cu frigul, ne pare bine că am ajuns. Doamne ajuta!”

La sărbătoarea de anul acesta va participa, pentru prima dată în ultimii 29 de ani, și Patriarhul Ortodox al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea.

IONEL DURLEA, inspector eparhial ”Anul acesta este deosebit, prin faptul că participă la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou, la hramul Bucureștiului, un patriarh din Biserica Ortodoxă, și nu oricare patriarh, cel de-al doilea patriarh din biblicele Bisericii Ortodoxe, patriarhul Ierusalimului.”

NATALIA MANOLESCU, reporter ”Astăzi este prăznuit Sf. Dumitru, izvorâtorul de mir, iar, luni, este cinstit Sfântul Dimitrie Cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului. Credincioșii se pot închina în Dealul Patriarhiei, la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, dar și la icoana cu fragmentul din Sfânta Cruce, până marți, 28 octombrie.”

În timpul pelerinajului, reprezentanții Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor împart mâncare pelerinilor, zilnic, aproximativ 4.000 de porții. Pe timpul nopții, credincioșii vor primi ceai, cafea și apă plată. De asemenea, este asigurată asistență medicală permanentă. În plus, 200 de jandarmi asigură liniștea și ordinea publică în zona desfășurării pelerinajului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Moarte suspectă, în Centrul Vechi ( 29 Iunie 2020 )

  Moarte suspectă, în Centrul Vechi al Bucureștiului! În jurul orei 21:00, trecătorii prin zonă au semnalat la 112 faptul că un bărbat furios distruge o terasă și că se aruncă în fața mașinilor. Bărbatul în vârstă...

 • Copil omorât de motocicletă, în București ( 28 Iunie 2020 )

  Accident mortal, în București! Un copil în vârstă de 10 ani a murit, în această dimineață, după ce a fost lovit, chiar pe trecerea de pietoni, de un motociclist în vârstă de 40 de ani. Accidentul s-a produs...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2