Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan ce Nou, la Suceava

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, suceava
 

Mii de oameni din toată țara au mers în pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, prăznuit pe 24 iunie. Racla cu relicve sfinte a fost purtată în procesiune pe străzile orașului. Mulți credincioși au venit la mănăstire încă din ajun și au dormit sub cerul liber. Alții s-au așezat la coadă din timpul nopții, pentru a fi siguri că vor ajunge să se închine la sfintele moaște, considerate făcătoare de minuni. 

VOX: "Ne-am rugat, am mers la sfânt, am mers în biserică, acum ne odihnim. Uite ce frumos e. Văd că aveți pături. Da, avem și haine de schimb." 

Unii credincioși vin an de an la moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Ei și-au adus provizii și corturi. 

AMBIANȚĂ: "Aici mâncare, plăcinte. Văd ca ați venit cu nepoțeii. Da, am venit cu nepoții, cu plapuma, cu vecinii, cu toți. Un efort, nu este? Nu, deloc." 

VOX: "Anul ăsta am 30 de ani de când vin la sfânt. Mă ajută Dumnezeu și Maica Sfântă și Sfântul Ioan." 

Pelerinii cred că atingerea raclei cu osemintele Sfântului Ioan cel Nou îi vindecă de boli și face miracole pentru cei care se roagă cu credință. 

VOX: "Mă ajută. Cunosc puterea lui Dumezeu și venim oricând." 

VOX: "Ne ajută la sănătate, pentru copii, să ne ferească Dumnezeu de primejdii, de greutăți." 

Este cel mai mare pelerinaj de vară din Moldova. Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, un martir creștin din secolul al XIV-lea, din Asia Mică, au fost aduse în țara noastra în anul 1402, de domnitorul Alexandru cel Bun.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2