Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj uriaș la mânăstirea Nicula, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, pelerinaj, icoana, minuni, credinciosi, nicula, rugaciune, manastirea, domnului, adormirea, maicii, facatoare
 

Pelerinaj impresionant, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Mânăstirea Nicula! Peste 20.000 de credincioși au făcut noapte albă în preajma sfântului lăcaș, cântând cântece religioase și rugându-se împreună. În această dimineață li s-au alăturat peste 80.000 de creștini ortodocși, veniți din toată țara pentru a participa la slujbă. Mănăstirea Nicula, situată la câțiva kilometri distanță de Gherla, în județul Cluj, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Ardeal. Una dintre principalele atracții este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, pictată în anul 1681 de meșterul Luca din Iclod. Despre icoană se spune că ar fi lăcrimat între 15 februarie și 12 martie 1699. În fiecare an, în ziua de 15 august, cand este cinstit hramul mânăstirii, zeci de mii de pelerini, din țară și de peste hotare, se adună în jurul sfântului lăcaș, pentru a cinsti sfânta icoană făcătoare de minuni, dar și sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Unii pelerini stau mai multe zile și nopți sub cerul liber, hrănindu-se cu ce își aduc de acasă și își petrec timpul în rugăciune.

VOX "Toată noaptea ne rugăm, ascultăm slujba, înconjurăm biserica, mânăstirea veche. Ne-am adus pături și nailon să ne învelim, să nu ne plouă."

VOX "Cam până la 2 stăm, după 2 dormim și noi."

VOX "Venim aproape în fiecare an. Ne place foarte mult. Nu e greu deloc. E foarte plăcut, nu ne e frig, dormim aici pe jos. Ne-am adus pături, stăm pe ele, ne-am adus mâncare, avem de toate."

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul este cunoscuta pentru puterile tămăduitoare. Mulți credincioși pretind că s-au vindecat de boli grele, iar familii sterpe susțin că au avut parte de copii după ce s-au rugat la icoana făcătoare de minuni. În fiecare an, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, icoana este scoasa din biserica, în timpul slujbei Prohodului Maicii Domnului, și se face înconjurul bisericii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2