Date companie
 
 
 
 

Penalizari pentru neplata la timp a taxelor si impozitelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozite, taxe, romani, penalizari
 

Românii care nu și-au achitat până la începutul acestei săptămâni prima tranșă a taxelor și impozitelor pe case, mașini, terenuri și locuri de parcare vor fi nevoiți să plătească penalități. Cei care au achitat integral dările către stat au beneficiat de o reducere de 10 la sută. In schimb, contribuabilii care nu vor trece deloc pe la ghișee vor achita o taxă de intarziere de două procente pe lună. Mai mult, în aceste cazuri vor începe și procedurile de executare silită. Pentru început, datornicilor li se va opri 30 la sută din salariu, până când restanțele financiare vor fi plătite. Cetățenii vor fi înștiințați în scris si vor avea la dipoziție 15 zile să-și achite datoriile.

ILIE IULIAN, director executiv, D.I.T.L. Sector 3 "Daca nu vor plãti, vom pune poprire pe conturile acestora. Pentru persoanele fizice, care au venituri doar salariale nu putem pune proprire pe mai mult de 30% din salariul lor."

Nu puțini au fost contribuabilii care au stat la cozi mari în ultima zi de plată. Numai în Sibiu, peste 1.600 de oameni au venit la ghișeele Primăriei.

VOX "Am vrut sa vin saptamana trecuta, dar lucrez trei schimburi si nu am știut."

VOX "Am fost odată pe la 10, dar era la fel de multa lume si am plecat, am crezut ca dupa-amiaza o sa fie mai putina lume. Acum nu mai plec."

Următorul termen pentru plata celei de-a doua tranșe a taxelor și impozitelor este 30 septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2