Date companie
 
 
 
 

Penalizari pentru neplata la timp a taxelor si impozitelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozite, taxe, romani, penalizari
 

Românii care nu și-au achitat până la începutul acestei săptămâni prima tranșă a taxelor și impozitelor pe case, mașini, terenuri și locuri de parcare vor fi nevoiți să plătească penalități. Cei care au achitat integral dările către stat au beneficiat de o reducere de 10 la sută. In schimb, contribuabilii care nu vor trece deloc pe la ghișee vor achita o taxă de intarziere de două procente pe lună. Mai mult, în aceste cazuri vor începe și procedurile de executare silită. Pentru început, datornicilor li se va opri 30 la sută din salariu, până când restanțele financiare vor fi plătite. Cetățenii vor fi înștiințați în scris si vor avea la dipoziție 15 zile să-și achite datoriile.

ILIE IULIAN, director executiv, D.I.T.L. Sector 3 "Daca nu vor plãti, vom pune poprire pe conturile acestora. Pentru persoanele fizice, care au venituri doar salariale nu putem pune proprire pe mai mult de 30% din salariul lor."

Nu puțini au fost contribuabilii care au stat la cozi mari în ultima zi de plată. Numai în Sibiu, peste 1.600 de oameni au venit la ghișeele Primăriei.

VOX "Am vrut sa vin saptamana trecuta, dar lucrez trei schimburi si nu am știut."

VOX "Am fost odată pe la 10, dar era la fel de multa lume si am plecat, am crezut ca dupa-amiaza o sa fie mai putina lume. Acum nu mai plec."

Următorul termen pentru plata celei de-a doua tranșe a taxelor și impozitelor este 30 septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cozi pentru plata taxelor ( 19 Mai 2020 )

  La câteva zile după ridicarea stării de urgență, românii dau năvală să-și plătească dările către stat. În Capitală, zeci de persoane bucureșteni s-au așezat la coadă, la primele ore ale dimineții, în fața Direcției de taxe și impozite a Sectorului 6. 

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2