Date companie
 
 
 
 

Pensiile ar putea fi indexate cu până la 4%, în 2014

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, indexare
 

4%, acesta este procentul cu care ar putea fi indexate pensiile și salariile bugetarilor, anul viitor. Potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, măsura în cauză este condiționată de creșterea economicã și are drept scop acoperirea ratei inflației, în condițiile în care o astfel de indexare nu a mai avut loc de trei ani. Cifra exactă va fi cunoscută abia după 1 noiembrie, când va fi gata proiectul bugetului de stat pe 2014.

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii: "În primul rând, (...) trebuie să știți foarte clar că avem de plătit foarte multe restanțe, pe hotărâri judecătorești, din urmă. Acest mare procent pe care urmează să îl plătim, mai ales la anul, va greva posibilitatea de a mări foarte mult salariile. Legea care privește și indexarea pensiilor în fiecare an va fi respectată și pentru anul următor."

La rândul său, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat că scenariul de bază al bugetului pentru 2014 include continuarea indexării pensiilor cu 4% și creșterea fondului de salarii în sectorul public cu 3%.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Inechitatea pensiilor speciale, din nou în discuție ( 16 Februarie 2021 )

    În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari...

  • Ministrul Muncii anunță demararea operațiunii de recalculare a pensiilor ( 2 Februarie 2021 )

    Toate dosarele de pensie vor fi revizuite, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora. Este anunțul făcut, astăzi, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că operațiunea...

  • 5 milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni ( 28 Ianuarie 2021 )

    Pensiile românilor vor fi recalculate! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni.

  • Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională ( 13 Ianuarie 2021 )

    Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. 

  • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

    Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2