Date companie
 
 
 
 

Pensiile militarilor vor reveni la nivelul din 2010

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, pensii
 

Guvernul revine la pensiile din 2010 pentru militari, polițiști și servicii, urmând să le majoreze. Proiectul de lege privind pensiile militare, aprobat de Executiv, are în vedere revenirea "la un statut adecvat pentru membrii sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională."

VICTOR PONTA, premierul României: "Nu sunt pensii speciale (...) doar îndreptăm greșelile făcute în trecut. Stablim un sistem foarte clar aplicat în toate țările NATO și UE și care stabilește o predictibilitate pentru cei care își desfășoară activitatea în serviciu militar al unei țări."

Conform proiectului, sistemul de pensii militare nu va mai fi un sistem contributiv, angajatorul nefiind obligat să plătească contribuția aferentă acestuia. Pensiile se plătesc din sumele alocate la bugetul de stat prin bugetele MApN, MAI și SRI.

prin telefon: LIVIU POP, ministru delegat, Dialog Social: "Nu mai există acest sistem de puncte. Militarii și cei din Ordinea Publică vor avea o pensie calculată în funcție de grad, solde, funcție ș.a.m.d. (...) intervalul de recalculare este între 12 și 24 de luni."

Proiectul de lege prevede că vor fi acordate pensii militare de stat și pentru soldații și gradații profesioniști care îndeplinesc condițiile de vechime în serviciu. De această nouă lege beneficiază și militarii care s-au pensionat începând din 2011. Aceștia pot face o cerere de recalculare în cazul în care pensia actuală este mai mică decât cea care ar putea fi obținută după noile reglementări. De asemenea, se revine la principiile de stabilire a pensiilor potrivit legislației specifice categoriilor de personal cu statut special din instituțiile publice de apărare, ordine publică și siguranță națională, în vigoare până la data de 1 ianuarie 2011.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2