Date companie
 
 
 
 

Pensionarii băcăuani împrumută din ce în ce mai mult de la CAR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : imprumut, medicamente, pensionari, CAR, intretinere
 

Pensionarii din Bacău au făcut in aceasta toamna împrumuturi mai mari la CAR cu 20 la suta, față de primul semestru al anului. Varstnicii au luat bani pentru plata întreținerii și ca sa-si cumpere medicamente.

ANICA MITICARU - pensionara: "Sunt pensionarã, pensia îi micã si la asociație aveam o grãmadã de dat si altã scãpare nu aveam decât sã mã împrumut."

Oamenii spun că nu se descurca nici cu împrumutul, dar că se bazează pe sprijinul copiilor.

ANCA MITICARU - pensionara: "Un sfert duc la asociaþie, un sfert iau pastile ºi douã milioane pentru mâncare, asta este! (...) Mă mai descurc cã apelez la copii, ce sã fac, altã scãpare n-am! Sunt multumitã cã, câteodatã, îmi mai trimite pastile, sunt bine primite cã asta e! Nu dau bani!"

În această situație se află sute de pensionari din Bacău.

MINA COSA - contabil sef CAR Bacau: "Dacã în semestrul unu al anului 2010 au solicitat împrumuturi un numãr de peste 1300 de membri, în trimestrul trei 2010 numãrul lor a fost de 1960."

VOX: "Pentru nevoi gospodãresti, sã iau o cãrutã de lemne, ce ne mai trebuie în casã, sã achitãm gazul. Asta e! Nu ne putem descurca cu pensia pe care o avem!"

VOX: "Întretinerea ce e mai greu si medicamentele, asta e ce e mai greu!"

Din totalul celor aproximativ 13 mii de membri înscriși la CAR Bacău, peste 7 mii au solicitat împrumuturi în acest an. Pensionarii pot împrumuta între o sută și cinci mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2