Date companie
 
 
 
 

Pensionarii cumpãrã ochelari de la piatã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, sanatate, pensionari, ochelari, oftalmolog, consult
 

Sãrãcia împinge pensionarii sã ia decizii care le pot afecta grav sãnãtatea. Pentru cã nu au bani suficienti sã meargã la oftalmolog, zeci de vârstnici din Bãile Herculane îsi cumpara ochelari din piatã, fara un consult prealabil.

AMBIANTÃ (asistentã-pacient): "- De unde aveti ochelarii? De la piatã? - De la piatã acum. Am mai fãcut odatã, da` s-au rupt. - Dar sã stiti cã nu e bine, în primul rând cã aveti o diferentã între ochi."

Cei mai multi dintre pensionarii care nu au mai mers la oftalmolog de zeci de ani, au posibilitatea unei consultatii gratuite oferite de un cabinet oftalmologic.

VOX: "- De ce nu ati fãcut-o? - Pãi de aceea, cã nu am bani. - Si preferati sã vã stricati vederea? - Pãi ce sã fac! - Nu aveti cu ce? (dã din cap cã nu)"

VOX: "- Nu am bani, cu ce sã cumpãr din 500 pensia? - Da, dar vã stricati vederea? - Am sticat-o deja, am stricat-o."

VOX: "- Nu stiti dacã sunt buni? - Nu stiu, cã i-am cãpãtat de la vecina mea."

Oftalmologii îi sfãtuiesc pe cei care au probleme cu vederea sã nu cumpere ochelari la întâmplare.

ANA MARIA LUNGU, tehnician oftalmologic: "E ieftin, costã 10 lei, 5 lei. Dar nu stie cã ochelarii sunt fãcuti la duzinã, lentilele sunt de proastã calitate. Automat vederea este afectatã."

Un consult oftalmologic costã între 50 si 70 de lei, dar ochelarii sunt mai scumpi. Pretul acestora variazã în functie de lentile si rame.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2