Date companie
 
 
 
 

Pensionarii din județul Mehedinți, puși ”în așteptare”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, mehedinti, dosar, pensionari, decizie, casa, munca, recalculare, sesizari, asteptare
 

Pensionarii din județul Mehedinți, în așteptare! Ei așteaptă de luni bune să primească prima pensie după finalizarea dosarelor. Unii se trezesc, după o lungă perioadă de așteptare, cu o hârtie prtin care li se comunică respingerea dosarului de pensionare.

VOX ”Din august am depus dosarul de pensie și a zis că e complet. După 7 luni îmi trimite respingere acasă, că îmi mai trebuie 3 luni. Am pierdut un an aiurea, fără pensie.”

Cei care au cerut recalcularea pensiilor sunt într-o situație și mai rea. Ei sunt nevoiți să aștepte chiar ani de zile până își primesc banii în urma recalculării.

VOX ”- Pentru dreptul meu am cotizat atâția ani și am o pensie de rahat. Am lucrat în condiții grele. Am 22 de ani de grupa a doua. - Ați cerut recalculare? - Am cerut de 3 ori. Acum sunt din nou la ei pentru un raspuns, din an în an.”

VOX ”- De cât timp așteptați recalcularea? - De un an și două luni, din 15 decembrie 2016.”

Reprezentantii Casei de Pensii Mehedinți spun că s-a ajuns în această situație din cauză că volumul de munca este foarte mare, iar angajați mult prea puțini.

MATEI LĂPĂDAT, director, Casa Județeană de Pensii Mehedinți ”Avalanșa de cereri de recalculare în baza noilor legislații, resursele umane în cadrul caselor de pensii sunt mici, în sensul în care numărul de angajați nu este dimensionat în ceea ce privește recalcularea și emiterea noilor decizii pentru dosarele de pensii.”

Reprezentantii Casei de Pensii mai spun că numai anul trecut au primit din partea cetățenilor aproape 40.000 de sesizari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiatorul fetei din Mehedinți a încercat să se sinucidă ( 26 Iunie 2020 )

  Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. Polițiștii l-au găsit în celulă, spânzurat cu un tricou, și l-au resuscitat până de sosirea echipajelor medicale.

 • Fata incendiată de criminal, în stare critică ( 14 Iunie 2020 )

  Fata de 17 ani din Mehedinți, incendiată de un fost condamnat pentru crime, eliberat anul trecut din închisoare, a fost transferată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București. Ea este în stare extrem de gravă...

 • Dezavantajele muncii de acasă ( 31 Mai 2020 )

  Munca de acasă nu este ușoară, pentru cei care au copii. Începând din 16 martie, momentul intrării în starea de urgență, mulți angajați din domeniul privat și de la stat și-au mutat biroul la domiciliu. Cum grădinițele...

 • Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S. ( 29 Mai 2020 )

  Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale.

 • Pensiile românilor vor crește, dar nu se știe cu cât ( 24 Mai 2020 )

  Premierul Ludovic Orban a dat asigurări la un post de televiziune că pensiile vor fi majorate anul acesta, atât cât permite economia. Prim-ministrul a explicat că majorarea pensiilor va depinde de starea economiei și de capacitatea statului de a putea plăti pensiile atât anul acesta, cât și în cei ce vor urma. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2