Date companie
 
 
 
 

Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensie, muncii, ministrul, birocratie, pensionar, alexandru, labirint
 

Birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor, aspru criticată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook. În postare, ministrul Muncii menționează că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind până la șase luni peste termenul de 45 de zile stabilit de lege în recalcularea pensiei și afirma că acești pași sunt, de fapt, „un labirint”, ce nu ar trebui să existe.
„Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 pași întinși uneori până la 6 luni peste termenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii”, precizează Violeta Alexandru în mesajul postat pe Facebook.
Șefa Muncii spune că pensionarii români au de parcurs acest „labirint”, de la ghișeu până la decizia de pensionare și că, cităm: ”Este nedrept și nenecesar de complicat. Se poate mai bine și mai simplu. Voi schimba lucrurile. Cu fiecare zi, ajung la rezultate. Așa lucrez.”, am încheiat citatul. Conform Casei Naționale de Pensii, la nivelul lunii septembrie, peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor erau întârziate. Media întârzierilor este între una și trei luni, dar sunt și cazuri în care se ajunge la șase luni.


Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2