Date companie
 
 
 
 

Pensionarii se tem că pierd subvenția la căldură, din cauza majorãrii pensiei cu 4%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, venituri, majorare, subventii, pensie, pensionari, recalculare
 

Majorarea pensiilor cu 4% nu-i fericește pe toți beneficiarii! Mulți pensionari au depus dosare, ca sã obținã ajutoare pentru încãlzire, iar acum s-ar putea trezi cã, pentru câțiva lei în plus la pensie, ar putea pierde subvențiile. Oricum, pensionarii care au solicitat ajutoare de încãlzire vor fi puși pe drumuri. Ei trebuie sã-și declare din nou veniturile, pentru a li se recalcula valoarea sprijinului financiar de la primãrie.

DANIELA POZINAREA, director, S.P.A.S. Bacãu "Aceștia vor trebui ca în termen de cinci zile de la modificarea veniturilor sã depunã la Primãrie o noua declarație pe proprie rãspundere, în ceea ce privește componența familiei și veniturile realizate cu dovada noilor venituri.

Șefa Serviciului Public de Asistență Socială precizează că, începând cu luna martie, ultima lunã din perioada sezonului rece, pensionarii nu vor mai beneficia de acest ajutor sau de un ajutor modificat. În aceste condiții, pensionarii se plâng cã statul le dã cu o mâna și le ia cu alta. Câștigã, acum, câteva zeci de lei în plus la pensie, dar pierd subvenția, care depãșește 100 de lei.

VOX "Pãi cum, e foarte bine, ai vãzut vreodatã sã-ti deie fãrã sã-ti ieie, ți-a dat un leu, îți ia 5. Eu care am luat ajutor am pierdut, mi l-a luat, dar ãla care pensie mare, tot atâta are."

VOX "- Am 7 milioane. Dacã ia ajutorul, tare-i greu! Ne descurcãm greu.  - Conta ajutorul de caldurã? - Conteazã foarte mult."

Reprezentantii Serviciului Public de Asistențã Socialã au început deja controalele în rândul celor care au beneficiat iarna aceasta de ajutor de încãlzire. În cazul în care unii pensionari sunt depistați cã nu și-au declarat corect veniturile, aceia vor fi obligați sã restituie banii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2