Date companie
 
 
 
 

Pentru un copilaș din Bacău, spitalul este singura lui casă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, spital, iasi, medici, casa, asistente, tumora, pediatrie, ionica, testiculara, esofag
 

Are doar cinci ani, iar casa lui este spitalul, unde medicii și asistentele îi sunt mamã și tatã. Este vorba de Ionicã, un bãiețel cu grave probleme de sãnãtate. Micuțul a ajuns sã locuiascã în Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria” din Iași, din cauza tratamentelor îndelungate pe care le urmeazã. Pãrinții lui sunt mult prea sãraci, ca sã-l viziteze. Ionicã a fost adus la spital în stare gravã, când avea doar doi ani. Practic, spitalul este unica lui casa. Ionicã este luat acasã de medici și asistente la fiecare sfârșit de sãptãmânã, dar și de sãrbãtori.

AMBIANȚĂ "- Pe cine iubești cel mai mult? - Pe Ileana! - Și pe Oana? - Da!"

VOX "Este un îngeraș și îl iau acasă, stau cu el. Îl duc la mânãstiri și înainte de sãrbãtori îl luãm acasă!"

Doctorii l-au diagnosticat pe micuț cu o tumorã testicularã. În plus, bãiatul are probleme cu esofagul și traheea, motiv pentru care nu poate mânca orice și, din acest motiv, cântãrește doar 12 kilograme.

MARIN BURLEA, manager, Spitalul de Copii "Sf. Maria" "A primit chimioterapie, tratamentele complexe în serviciul de oncologie. El, practic, la toate asistentele și infirmierele le spune "mamă" și mie îmi spune "tatã"!"

Copilul provine dintr-o familie sãracã din județul Bacãu. Acasã mai are cinci frați, iar pãrinții lui vin foarte rar sã îl vadã. Ionicã va mai sta în spital pânã la primãvarã, timp în care va continua tratamentul și va fi supus unor teste medicale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2