Date companie
 
 
 
 

Percheziție cu scandal la Primăria Buzău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, frauda, buzau, functionari, perchezitie, serviciu, abuz, grup, infractional, diicot, descindere, informatica, diicor
 

Descinderi D.I.I.C.O.T., la Primăria Buzău! Potrivit procurorilor D.I.I.C.O.T. mai mulți funcționari publici din cadrul Direcției Economice au constituit un grup infracțional organizat. Funcționarii sunt suspectați că nu au înscris în sistemul informatic mai multe procese-verbale de contravenție, în vederea eludării plății acestora. Cetățenii care aveau probleme de rezolvat la primărie au constatat că au bătut drumul deagaba, așa că s-au revoltat, pe motiv că nu au fost anunțați din timp.

AMBIANȚĂ ”- Își bat joc! - Nici gardianul nu este? Gardianul unde e băgat? - E acolo și stă acolo pitit și proștii stau la ușă?”

VOX ”Venim de la București și stăm și ne uităm că văd că e închis. Nu se lucrează cu publicul.”

VOX ”Ne-am învoit de la serviciu să venim până aici.”

AMBIANȚĂ ”E închis. Mai rău ca animalele!”

Primarul spune că nu a fost informat de perchezițiile aflate în desfășurare la Primărie, astfel că nu a putut lua din timp măsuri pentru a-i anunța pe contribuabili să nu se prezinte la ghișeele instituției.

CONSTANTIN BOȘCODEALĂ, primar, Buzău ”Nu am putut să luăm măsuri din timp pentru a funcționa Direcția Economică. Informația a fost doar că se controlează dosare ale unor persoane juridice și fizice.”

Potrivit R/News, surse din rândul anchetatorilor au menționat căn acțiunea vizează identificarea și ridicarea registrelor, documentelor și înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidențierea, urmărirea și executarea silită de amenzi, impozite și taxe locale, precum și orice alte înscrisuri cu valoare probatorie. Descinderea de la Primăria Buzău a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară, suportul tehnic și informativ fiind asigurat de Serviciul Român de Informații. Deocamdată, s-a început urmărirea penală în rem pentru fraudă informatica și abuz în serviciu, dar nimeni nu a fost pus sub acuzare.

VOX ”Există suspiciunea că s-au introdus date false în sistemul informatic. Clasarea unor amenzi care nu au fost achitate. Anumite debite ale unor agenți economici, există suspiciunea ca au fost mult diminuate.”

Nu este prima oară când Primăria Buzău este în vizorul justiției. Edilul Constantin Boșcodeală a fost condamnat, în luna februarie, la cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău. Decizia a fost dispusă de magistrații Judecătoriei Brașov și nu este definitivă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2