Date companie
 
 
 
 

Percheziții de amploare într-un dosar privind trafic de migranți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : traficanti, migranti
 

Rețea uriașă de trafic de migranți, neutralizată de autoritățile din România și Germania! Procurori ai DIICOT Timișoara, ofițeri DGA și ofițeri de la Crima Organizată au descins la locuințele mai multor suspecți, dar și la câteva pensiuni din Timișoara unde se bănuiește că au fost cazați migranți. Percheziții similare au avut loc și în Germania.

Traficanții aduceau migranți din Orientul Mijlociu și îi călăuzeau până în Germania, pe ruta Turcia – Bulgaria – Serbia – România – Ungaria-Austria. Se estimează că peste 2000 de migranți au fost aduși în Europa, pe acest traseu, în anul 2017.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Ca să ajungă în vestul Europei, migranții plăteau traficanților sume cuprinse între 4.000 și 5.000 de euro de persoană. Segmentele naționale ale rețelei erau coordonate de lideri zonali, toți cetățeni de origine arabă. În Timișoara, migranții erau cazați la diferite pensiuni din oraș. Erau instruiți să ceară azil în România, în cazul în care erau prinși de polițiști. Ulterior, pe perioada soluționării cererilor de azil - ce poate dura și câteva luni -, membrii grupării puteau organiza liniștiți mai multe tentative de trecere ilegală a frontierei către Ungaria."

Pentru a nu fi depistați, traficanții foloseau dispozitive tehnice de ultimă generație, aplicații mobile greu de urmărit, GPS-uri și mașini cu numere de înmatriculare din diferite țări. Transporturile erau pregătite în amănunt. La transferul migranților peste frontieră, din Serbia către România, locațiile erau transmise prin aplicații precum Whatsapp sau Viber. Apoi, pe parcursul tranzitării graniței, telefoanele erau închise pentru a nu fi înregistrată vreo locație în memoria dispozitivelor, în cazul în care cineva era prins. Odată ajunși peste frontieră, migranții erau preluați rapid de diferite mijloace de transport, duși la Timișoara și cazați la mai multe pensiuni unde nu li se solicitau documente. Ulterior, erau organizate grupuri pentru a fi transportate mai departe, de obicei cu tirul, spre Ungaria, Austria și Germania. Un astfel de grup a fost depistat în vama Nădlac, în aprilie anul trecut, când într-un tir au fost descoperite fiind 111 persoane, dintre care 42 de copii, din Irak, Siria, Pakistan și Afganistan. Autoritățile române au transmis omologilor din Germania informații în baza cărora au fost depistate nu mai puțin de 54 de transporturi de migranți, cel mai recent acum trei zile, când poliția germană a prins 45 de clandestini.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Grupare de traficanți de droguri, destructurată în Capitală ( 25 Februarie 2021 )

  Grupare de traficanți de droguri, destructurată în Capitală! Polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit o grupare care distribuia heroină și substanțe psihoactive în zonele în care locuiau oameni fără venituri, sau cu antecedente penale.

 • Un șofer a abandonat microbuzul cu migranți rămas în pană ( 9 Septembrie 2020 )

  Migranți abandonați pe Autostrada Vestului, dupa ce mașina în care se aflau a rămas în pană. Agenții de la Rutieră sunt cei care i-au descoperit. Ei au observat un microbuz plin cu pasageri, oprit pe banda de urgență, și...

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 • Migranți ilegali, ascunși într-un camion cu struguri ( 27 Septembrie 2019 )

  Camion plin cu struguri și migranți, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu! Polițiștii de frontieră au descoperit în camion 24 de cetățeni irakieni și doi cetățeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în România.

 • Cetățean sârb, reținut pentru trafic de migranți ( 21 Iulie 2019 )

  Un cetățean sârb, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut de polițiști pentru trafic de migranți. Sârbul a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia - județul Timiș, în cadrul unei acțiuni pe linia...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2