Date companie
 
 
 
 

Perchezitii in Dambovita, la firmele care colecteaza fier vechi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, firme, nereguli, jandarmi, politisti, garda, financiara, acte, vechi, perchezitii, fier, colectori
 

Actiune de amploare la colectorii de fier vechi din Dâmbovita. Peste 200 de politisti si jandarmi, dar si inspectori ai Gãrzii Financiare au descins la sediile mai multor firme care au ca obiect de activitate colectarea de fier vechi. In timpul descinderii, oamenii legii au descoperit peste 50 de tone de materiale feroase si neferoase pentru care nu existau acte de provenientã. Actiunea autoritatilor a fost organizata dupa ce s-au primit informatii cã existau mai multe nereguli în legãturã cu derularea acestor afaceri.

BOGDAN BIRTU, comisar sef, Garda Financiarã Dâmbovita "Am identificat la sediile sociale ale unor societãti comerciale 50 de tone de materiale feroase si neferoase pentru care n-au fost prezentate documente de provenientã."

DANIL ZEPISI, comisar sef, I.P.J. Dâmbovita "Vreau sã vã spun cã am gãsit foarte multe cazane de tuicã pentru care nu existau acte de provenientã si pe care le bãnuim cã provin de la mai multe furturi din mai multe localitãti din judetul Dâmbovita."

Afaceristii care se ocupa cu fierul vechi sustin, insa, cã si-au fãcut treaba în mod cinstit.

VOX "Sã iau si eu un ban. Nu mã duc sã fur, sã dau la cineva în cap. Ce sã fac?"

VOX "De ce au venit? Nu stiu cã s-au speriat si copiii. Ce naiba sunt ca pe vremea lui Ceausescu? Cã s-au speriat si oamenii mari. Cã suntem cuminti."

VOX "Facem gãuri în pãmânt sã gãsim fierul. Gãuri adânci de trei metri cãutãm sârmã fiare. Facem cazane, cãldãri sã luãm si noi o pâine cã locuri de muncã nu mai avem."

50 de tone de deseuri metalice au fost confiscate. În timpul perchezitiilor, anchetatorii au mai descoperit si alte bunuri, care ar putea proveni din furturile ce au avut loc în ultimele sãptãmâni în judetul Dâmbovita.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2