Date companie
 
 
 
 

Percheziții la Ministerul Sănătății și în spitalele din București, într-o anchetă privind fapte de corupție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, ancheta, medici, functionari, dosar, roman, procurori, oficiul, ministerul, DNA, coruptie, sanatatii, perchezitii, lupta, serviciul, achizitii, publici, Jandarmerie, licitatii, informatii, antifrauda, fapte
 

Percheziții la 20 de adrese din București, într-un dosar privind fapte de corupție săvârșite în domeniul sănătății. Potrivit Mediafax, printre instituțiile vizate se numără Ministerul Sănătății, Asociația de Neonatologie, precum și spitalele Polizu, Cantacuzino și C.C. Iliescu. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează "suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008-2011, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, de către funcționari publici, în cadrul unor proceduri de achiziție, prin programe finanțate din fonduri publice și din fonduri externe", se arată într-un comunicat de presă al D.N.A., citat de Mediafax. Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Răzvan Vulcănescu, a declarat că nu are detalii despre perchezițiile în curs, dar toate documentele solicitate vor fi puse la dispoziția anchetatorilor.

RĂZVAN VULCĂNESCU, subsecretar de stat, Ministerul Sănătății ”Noi sprijinim această anchetă, le punem la dispoziție toate solicitările pe care ei le-au făcut, toate materialele pe care le solicită în conformitate cu legislația în vigoare.”

Funcționari publici și medici, unii de renume, care au făcut parte din comisii de atribuire a unor contracte ar fi dat preferențial contracte finanțate din fonduri de la BM și BEI unei firme olandeze din domeniu medical, care în schimb ar fi oferit bunuri și servicii. "În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală față de vreo persoană", a precizat DNA. În această anchetă, procurorii beneficiază de sprijin din partea Oficiului de Luptă Antifraudă din cadrul Comisiei Europene, precum și de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. La anchetă colaborează și autorități din Marea Britanie și Olanda.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2