Date companie
 
 
 
 

Pericol în alimentele pentru masa de Paște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alimente, toxic, oua, consumatori, paste, aditivi, drob, cozonac, asociatia, nociv
 

Mare atenție la ce puneți pe masa de Paște! Pericolul se ascunde în preparatele nelipsite, îndeobște, de sărbătorile pascale: cozonac, drob, ouă! Totul a ieșit la iveală în urma unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori. Specialiștii spun că produsele cu pricina conțin aditivi alimentari și că ne putem păcăli, dacă nu citim eticheta.

COSTEL STANCIU, președinte, Asociația Pro Consumatori "Acum trebuie să ne ajutați, să alegem pasca. Ce alegem din tot ce avem aici? La acest raion nu există pască produs tradițional, ci doar o prajitură care induce în eroare consumatorul. Nu cumpărăm, fiindcă e vorba de prăjitură. Mergem mai departe, niciun caz produse românești, cozonac italian, are altă compoziție, este foarte dulce, conține mult zahar, sunt produse care nu sunt proaspete. Noi deja ne-am umplut coșul așa că mergem mai departe."

Nici cozonacul nu e-n regulă. Mai nou, contine un ingredient care imită nuca.

VOX "În compoziția unor cozonaci am găsit spărtura de soia. Se folosește pentru a imita nuca, avem un cozonac cu nucă, procent este 2,5% la 100 g, în acest produs la 400 g înseamnă cam jumătate dintr-un miez de nucă."

Pericole se ascund, însă, și în dulciurile obișnuite.

VOX "Avem de 5 ori mai mult zahăr față de recomandarea făcută de Ministrul Sănătății. Într-un dulce nu trebuie sa fie mai mare de 15 g din 100 g produs, ori aici avem 56 g zahăr."

În plus, e bine să vopsim ouăle cu ingrediente naturale, din cauză că vopseaua din magazine și ouăle deja vopsite pot fi toxice.

VOX "Acest cofrag de ouă conține ouă aduse din Olanda și Polonia și vopsite în Austria."

Reprezentanții Asociației Pro Consumatori, au analizat și 9 sortimente de drob, în care au identificat 16 aditivi alimentari. Deocamdată, în lipsa unui cadru legal care să reglementeze conținutul prodiselor alimentare, ca să ne ferim de efectele nocive ale alimentelor îmbibate de aditivi, e bine să alegem cu discernământ ce punem pe masă de Paște, dar și în mod curent.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2