Date companie
 
 
 
 

Pericolele hipertensiunii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Masurare tensiune
 

Bucureștenii și-au putut testa, astăzi, tensiunea arterială, gratuit, într-un parc din Sectorul 6 al Capitalei! Inițiativa aparține Școlii Postliceale ,,Atlas”. De Ziua Mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, medicii fac apel la toate persoanele să își măsoare tensiunea arterială, subliniind că acest lucru le poate salva viața.

CLAUDIA TEODORESCU, coordonatoar, Școala Postliceală ,,Atlas”

"Astăzi prin această activitate ce face parte dintr-un proiect regional sub egida Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar. Am organizat activități de conștientizare și implicare în comunitate locală pentru a ajuta în prevenirea hipertensiunii arteriale."

Viitorii asistenți medicali generaliști ai Școlii Postliceale ,,Atlas” au măsurat tensiunea arterială oamenilor.

"Doamna are o valoare de 150 cu 100, recomandăm să meargă la medic, să o consulte.

 "-Ce valori ai avut?

- 120 cu 70!
- Cât de des îți măsori tu tensiunea?
- O dată la șase luni îmi măsor tensiunea.
- O ai în parametri normali?
- Da, o am!"

 "În limite normale, valoarea admisă de OMS este 120 cu 70 mmHg, dar o tensiune normală poate să fie până la 139 cu 89 mmHg, ce depășește este deja hipertensiune. Noi astăzi încercăm să ajutăm oamenii să conștientizeze faptul că măsurarea tensiunii îi ajută să evite complicațiile, cum ar fi AVC, infarctul miocardic, encefalopatia hipertensivă. Ne bucurăm să facem parte dintr-o activitate marca Școala ,,Atlas”."

Conform ultimelor statistici, una din trei persoane are hipertensiune arterială nediagnosticată. Evoluția acestei afecțiuni este lentă și de multe ori, fără simptome vizibile. Netratată, duce la complicații grave. Hipertensiunea arterială poate afecta semnificativ stilul de viață. Pentru a evita complicațiile, este important ca acesta să fie descoperită la timp. Acest eveniment din parc a avut ca scop oferirea unei bune informări persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, reprezentând astfel și o manieră de implicare și de constientizare a comunității locale în ceea ce privește hipertensiunea arterială. Prevenția presupune un stil de viață adecvat, cuprinzând o alimentație sănatoasă, un orar de mese echilibrat, menținerea unei greutăți cât mai apropiate de cea ideală, evitarea fumatului, orar de somn adecvat, activitate fizică și managementul stresului.


Pericolele hipertensiunii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2