Date companie
 
 
 
 

Permisul auto interzis analfabeților, într-o propunere legislativă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : permis, examen, deputat, rutier, modificare, scoala, codul, soferi, auto, propunere, munteanu, analfabeti
 

Permisul auto, interzis analfabeților! Potrivit unei inițiative legislative de modificare a Codului Rutier, ce aparține deputatului PSD Ioan Munteanu, ar putea fi admiși la școala de șoferi doar candidații care au absolvit cel puțin opt clase.

AMBIANȚĂ ”- Ce scrie aici, sus? - Ducație rutiere. - Cum? - Ducație rutiere. - Ducație? Ce e aia? Ce înseamnă aia? - Carte de rutiere."

Acesta este doar un caz de șofer dintre cei care nu știu să scrie sau să citească și pentru care descifrarea indicatoarelor rutiere este o problemă. Unii dintre aceștia comit accidente grave, așa cum s-a întâmplat cu Onorius Miricã, un tânãr din Argeș care, în 2013, a intrat cu mașina într-o ambulanțã. Trei oameni au murit atunci. S-a constatat cã șoferul avea doar 4 clase și nu știa sã scrie și nici sã citeascã.

AMBIANTA ”Cum ai obținut permisul, dacă nu știi să citești și să scrii?”

Despre modul în care astfel de persoane au reușit să-și ia carnet de conducere mai aflăm din scandalurile de genul ”mita pentru permis”. Propunerea legislativă a parlamentarului social-democrat prevede sã fie primiți la școalã și la examenul auto doar persoanele care au absolvit minimum 8 clase.

prin telefon: IOAN MUNTEANU, deputat PSD "Am discutat cu oameni din învățământ și am ajuns la concluzia că un necesar minim și pentru cei care nu prea învață la școală ar fi de 8 clase."

Dacã proiectul va fi adoptat, șoferii gãsiți vinovați pentru accidente mortale își vor pierde definitiv dreptul de a conduce.

AMBIANțÃ șofer analfabet - polițist ”- Ce înseamnã asta? - Drum cu prioritate. - Ăsta e drum cu prioritate?! Asta? - Drum la dreapta. - Tot cu prioritate? - Nu. - Dar cum? - Linie continuã.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2