Date companie
 
 
 
 

Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, iohannis
 

Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

Klaus Iohannis-președintele României:

"Autoritățile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a le proteja, pe cât posibil, gospodăriile și a le asigura celor afectați ceea ce au nevoie în aceste momente dramatice. Este tragic că aceste fenomene meteorologice extreme s-au soldat cu pierderi de vieți omenești."

Klaus Iohannis a subliniat că inundațiile devastatoare reprezintă consecințe ale amplificării schimbărilor climatice, motiv pentru care autoritățile trebuie să fie mult mai bine pregătite pentru a gestiona pericolele.

Klaus Iohannis-președintele României:

"Luna iunie, de exemplu, a acestui an a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundații severe și numeroase probleme într-un interval de timp foarte scurt. Este imperativă o schimbare rapidă de abordare pentru a putea răspunde eficient unor situații de o asemenea amploare. Va trebui să depășim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundațiile. Digurile nu mai sunt suficiente."

Șeful statului a mai adăugat că o mare parte din fondurile europene de care țara noastră va beneficia în următorul exercițiu bugetar, din perioada 2021-2027, trebuie să fie direcționată către proiecte legate de combaterea schimbărilor climatice.


Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2