Date companie
 
 
 
 

Persoanele cu dizabilități se pregătesc pentru jocurile paralimpice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : persoane, dizabilitati, handicap, sportivi, paralimpic
 

Voință de fier și o dragoste nemărginită pentru viață! Acestea sunt două dintre atuurile persoanelor cu dizabilități, pentru care niciun efort nu este prea mare, atunci când vine vorba despre participarea la Jocurile Paralimpice. Deși nu văd sau nu pot merge, îi unește dragostea pentru sport, și practică tenisul de masă, baschetul, fotbalul sau atletismului.

ȘTEFAN TEODOR, sportiv paralimpic "Sportul pentru persoanele cu handicap e o șansă de a ieși în lume. Faptul că am un handicap, m-a făcut să lupt mai mult decât dacă nu aveam handicaul și să văd în altă perspectivă."

DANA MĂREAȚĂ, sportiv paralimpic "Ca orice sportiv, o competiție internațională este o provocare. Treptat, s-au mai schimbat lucrurile. Acum, găsim foarte multe rampe de acces în clădiri, asta este marea problemă, să nu poți să intri peste tot."

Sportivii cu handicap spun că sunt priviți cu reticență în societate. Pentru a atrage atenția asupra acestor lucruri, Ambasada Marii Britanii a organizat un spectacol în centrul vechi al Capitalei.

MARTIN HARRIS, ambasadorul Marii Britanii în România "Sportul este pentru toți. Eu sunt convins că sportivii paralimpici vor fi o inspirație pentru toți, pentru cei care au dizabilități și pentru cei care nu au. Este un mijloc pentru a demonstra capabilitățile oamenilor cu dizabilități."

La eveniment au fost invitați și tineri care provin din familii defavorizate. Alături de sportivii paralimpici, aceștia au dorit să demonstreze că nimic nu este imposibil, indiferent de problemele pe care le întâmpină.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul sportivilor, în Piața Unirii din Oradea ( 2 Aprilie 2021 )

  Zeci de sportivi orădeni au protestat în mod inedit față de restricțiile impuse de autorități. Atleții s-au întâlnit în Piața Unirii din Oradea, unde s-au antrenat în aer liber timp de circa o oră.

 • Prima grădină publică pentru persoane cu dizabilități, la Oradea ( 2 Martie 2021 )

  Un teren dezafectat și plin de bălării din centrul Oradiei, aflat în proprietatea Primăriei, va fi transformat, în următoarele luni, în prima grădină publică din țară, destinată persoanelor cu dizabilități.

 • Programul „Rabla 2020”, prelungit pentru persoanele juridice ( 1 Noiembrie 2020 )

  Vești bune privind programele Rabla Clasic și Rabla Plus! Guvernul prelungește termenul de depunere a dosarelor pentru accesarea programului Rabla 2020. Prelungirea este valabilă, însă, doar...

 • Măști sanitare gratuite, pentru nevoiașii din județul Cluj ( 26 August 2020 )

  În sfârșit, măștile sanitare gratuite pentru persoane defavorizate devin realitate! După ce premierul Ludovic Orban anunța, recent, că va rezilia contractul cu firma câștigătoare pentru achiziția acestor măști...

 • Vela: Au fost extrădate două persoane urmărite prin Interpol ( 14 August 2020 )

  Doi cetățeni care au comis infracțiuni internaționale vor fi extrădați din România în Statele Unite. Unul dintre ei era capul unei rețele de trafic de persoane care acționa în România, Mexic și Statele Unite ale Americii, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2