Date companie
 
 
 
 

Persoanele infectate cu noul coronavirus, diagnosticate, ulterior, cu o tulburare psihică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bolnav, calin, medicament, tulburari, psihic, covid, anticorp
 

Veste bună pentru bolnavii de COVID-19! Un medicamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly & Co. a primit autorizatia de utilizare de urgență din partea autorităților de reglementare americane, pentru tratarea cazurilor ușoare si moderate de COVID-19. Totodată, le oferă o rază de speranță pacienților, în condițiile în care, potrivit rezultatelor unui studiu Oxford, una din cinci persoane care au avut boala COVID-19 ajunge să fie diagnosticată, ulterior, cu o tulburare psihica, precum anxietatea, depresia și insomnia, care se manifestă în decurs de trei luni de la momentul primirii testului pozitiv. Efectul asupra psihicului este confirmat și de Călin, un tânăr din Iași aflat în izolare, după ce a aflat că este infectat cu SARS CoV – 2. El va sta 14 zile izolat de soția sa și de copilașul în vârstă de șase luni.

CĂLIN, pacient cu COVID-19 ”Este foarte complicată din punct de vedere psihic, în primul rând, peste anumite elemente fizice pe care le aduce virusul să zicem că am trecut, mulțumesc lui Dumnezeu, dar psihic este destul de complicat.” 

Călin spune că a ajuns în această situație după ce, aflând că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus, s-a dus imediat să se testeze.

CĂLIN, pacient cu COVID-19 „Duminica trecută am intrat în contact cu o persoană care are COVID, imediat când a aflat a anunțat pe toată lumea, m-am autoizolat de familie, având și un copil micuț de șase luni, încerc să îmi protejez cât de mult se poate familia, am fost cât de repede am putut la un Centru Medical în Iași, am făcut testul iar undeva peste câteva ore, șapte – opt ore am aflat că sunt pozitiv.” 

Călin povestește că a avut simptome care l-au alarmat.

CĂLIN, pacient cu COVID-19 ”În primele două zile am avut un soi de febră, în prima aseară am avut 39 cu 8, o febră destul de mare, fiind tânăr nu m-am speriat și mi-am zis corpul meu o să lupte cu această febră, a doua zi s-a luptat un lucru care nu mi s-a întâmplat niciodată în viața asta, am avut 33 cu 9, aproape de o hipotermie, senzația, feeling-ul a fost unic. De două zile, din nou virusul își face prezentă apariția în corp, transpir foarte mult, nu am febră în schimb, transpit de schimb 10/12 tricouri pe zi și de aceea mă simt foarte slăbit.” 

Ca să nu ajungă în situația lui sau mai rău, tânărul îi sfătuiește pe toți să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Să poarte mască de protecție, să respecte distanțarea socială și să se spele pe mâini.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2