Date companie
 
 
 
 

Pescarii au luat cu asalt lacurile înghețate, pentru a da cu undița la copcă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : peste, pescari, copca, inghet, balta
 

Înghețul din ultimele zile este mană cerească pentru pescarii împătimiți, care au luat cu asalt lacurile încremenite, pentru a da la copcă. Zeci de amatori și de profesioniști s-au trezit cu noaptea-n cap, s-au echipat corespunzător și au plecat pe baltă cu speranța că vor prinde peștele cel mare.

VOX "- Cât de mari sunt peștii? - Copca e destul de mică. Până la jumătate de kg, un kg. De la 4 ani pescuiesc și mi-a intrat în sânge acest sport. Eu am prins și un crap, până la 16 kg, și i-am dat drumul în apă."

VOX "- Mai ne delectăm cu amintiri. - Stați la povești. - Da, normal, cu o țuiculiță fiartă. - Dacă nu e șofer! - Eu sunt șofer, deci, ceai cald."

Chiar dacă, iarna, prada nu este impresionantă, pescarii continuă să își urmeze pasiunea, pentru a nu-și pierde antrenamentul. Își vor lua revanșa la vară, când capturile sunt spectaculoase.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Apele Crișului Repede, repopulate cu văduviță ( 9 Iunie 2020 )

  Asociația Pescarilor Sportivi „Aqua Crisius” din Oradea a reintrodus în Crișul Repede, specia văduvița, dispărută din apele râului, de aproximativ 60 de ani. Între acțiunile derulate de asociație este și popularea sau...

 • Bărbatul din Iași bolnav de botulism a decedat ( 2 Decembrie 2019 )

  Bărbatul diagnosticat cu botulism a murit! În urmă cu zece zile, bărbatul în vârstă de 68 de ani, din comuna Erbiceni, județul Iași, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a mâncat o conservă de pește...

 • Pește retras din magazine ( 4 Septembrie 2019 )

  Peste 22 de tone de pește și produse de pește au fost retrase de la comercializare, în urma unor controale efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 

 • 900 de kg de pește pescuit ilegal, confiscate ( 16 Iulie 2019 )

  Pește confiscat în apropiere de graniță! Polițiștii de frontieră din Tulcea au depistat, în localitatea Enisala, un cetățean român care transporta cu un autoturism aproximativ 900 kilograme de pește, precum și plase de pescuit.

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2