Date companie
 
 
 
 

Pescarii, în impas

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Septembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Situatie pescuit
 

Este cel mai greu moment din ultimii 30 de ani, pentru pescarii din Marea Neagră! Este declarația președintelui Federației Organizațiilor de Pescari de la Marea Neagră, Laurențiu Mirea, care a precizat că prezența minelor în apa mării Marea Neagră înfricoșează pescarii. Au fost situații în care, în traule, pescadoarele românești au prins peste zece mine, Mai mult, în contextul războiului din Ucraina, sistemele de comunicare pe mare nu mai funcționează.

prin tel: LAURENȚIU MIREA, președinte, FOPMN ”Pescarii de pe pescadoare sunt speriați, nu mai vor să vină la muncă, nu mai vor să iasă la mare. Una peste alta suntem într-o situație dezastruoasă, foarte grea.”

Mirea mai spune că, pe lângă temerile privind prezența minelor, care fac imposibil pescuitul în special pe timp de noapte, pescarii sunt nemulțumiți din cauză că trebuie să înapoieze ajutorul financiar primit în pandemie.

prin tel: LAURENȚIU MIREA, președinte, FOPMN ”Am avut pierderi foarte mari, de la 14.000 de tone, acum trei - patru ani, am ajuns să pescuim, anul trecut, 2.600 de tone. Ni s-a dat de la Bruxells, prin statul român, un ajutor pentru COVID și 18 societăți din pescuitul românesc au accesat banii. Acum două - trei luni de zile, ne-au zis că trebuie să dăm banii înapoi, că s-a făcut un audit de la Curtea de Conturi a României și că nu aveam dreptul la acest ajutor de COVID și, deja, au firme în executare la ANAF.”

Laurențiu Mirea a lansat un apel către ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ca să găsească soluții pentru salvarea pescuitului românesc.


Pescarii, în impas

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2