Date companie
 
 
 
 

Pescuit în noroi, în lacul de acumulare de la marginea orașului Pitești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pitesti, peste, pescuit, lac, noroi, saci, acuumlare, plase
 

Pescuit in noroi, la marginea orașului Pitești! Zeci de piteșteni s-au înghesuit la pescuit, dupã ce lacul de acumulare de la marginea orașului a fost golit. Fără să țină cont de stratul de noroi de peste un metru și de gropile care pândeau la tot pasul, oamenii care locuiesc în zona lacului de acumulare s-au înarmat cu plase de pescuit și cu saci de rafie și s-au aventurat pe fundul lacului. Unii au plecat acasã cu saci întregi de pește.

AMBIANȚÃ "- Ați prins ceva? - Da! - Câți ați prins pânã acum? - Trei, patru, kilograme. - Serios? - Da! - Dar, de când stați în apã? - De la ora nouã."

VOX "- Ce e asta? - Știucã, nu? - Cât ai stat pânã i-ai prins? - 10-20 de minute. - Alții mai mari? - Nu! - Îi vinzi? - Nu!"

De cealaltã parte a lacului, curioșii se uitau la spectacolul oferit de pescarii amatori care înotau în noroi. Unii erau interesați să cumpere peștele prins de aceștia.

VOX "- Uite, sunt cu banul în buzunar, sã cumpãr. - Cât dați pe un kilogram? - Pãi, nu știu! 30-40, depinde de munca lor!"

VOX "Oamenii ãștia, sãracii, pentru o masã sau sã facã și ei un ban. Vedeți, unii riscã, pot cãdea într-o gaurã din aia și sã se ducã!"

Pescuitul în noroi are loc în fiecare varã, atunci când apele lacului sunt evacuate, pentru repararea ecluzelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bărbatul din Iași bolnav de botulism a decedat ( 2 Decembrie 2019 )

  Bărbatul diagnosticat cu botulism a murit! În urmă cu zece zile, bărbatul în vârstă de 68 de ani, din comuna Erbiceni, județul Iași, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a mâncat o conservă de pește...

 • Sute de amenzi pentru utilizarea la volan a telefonului mobil ( 14 Octombrie 2019 )

  În primele două zile de la intrarea în vigoare a noilor reglementări privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul condusului, polițiștii...

 • Pește retras din magazine ( 4 Septembrie 2019 )

  Peste 22 de tone de pește și produse de pește au fost retrase de la comercializare, în urma unor controale efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 

 • 900 de kg de pește pescuit ilegal, confiscate ( 16 Iulie 2019 )

  Pește confiscat în apropiere de graniță! Polițiștii de frontieră din Tulcea au depistat, în localitatea Enisala, un cetățean român care transporta cu un autoturism aproximativ 900 kilograme de pește, precum și plase de pescuit.

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2