Date companie
 
 
 
 

Pescuit în noroi, în lacul de acumulare de la marginea orașului Pitești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pitesti, peste, pescuit, lac, noroi, saci, acuumlare, plase
 

Pescuit in noroi, la marginea orașului Pitești! Zeci de piteșteni s-au înghesuit la pescuit, dupã ce lacul de acumulare de la marginea orașului a fost golit. Fără să țină cont de stratul de noroi de peste un metru și de gropile care pândeau la tot pasul, oamenii care locuiesc în zona lacului de acumulare s-au înarmat cu plase de pescuit și cu saci de rafie și s-au aventurat pe fundul lacului. Unii au plecat acasã cu saci întregi de pește.

AMBIANȚÃ "- Ați prins ceva? - Da! - Câți ați prins pânã acum? - Trei, patru, kilograme. - Serios? - Da! - Dar, de când stați în apã? - De la ora nouã."

VOX "- Ce e asta? - Știucã, nu? - Cât ai stat pânã i-ai prins? - 10-20 de minute. - Alții mai mari? - Nu! - Îi vinzi? - Nu!"

De cealaltã parte a lacului, curioșii se uitau la spectacolul oferit de pescarii amatori care înotau în noroi. Unii erau interesați să cumpere peștele prins de aceștia.

VOX "- Uite, sunt cu banul în buzunar, sã cumpãr. - Cât dați pe un kilogram? - Pãi, nu știu! 30-40, depinde de munca lor!"

VOX "Oamenii ãștia, sãracii, pentru o masã sau sã facã și ei un ban. Vedeți, unii riscã, pot cãdea într-o gaurã din aia și sã se ducã!"

Pescuitul în noroi are loc în fiecare varã, atunci când apele lacului sunt evacuate, pentru repararea ecluzelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2