Date companie
 
 
 
 

Peste 200 de angajați ai furnizorului de căldură din Galați au protestat în curtea instituției

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, galati, protest
 

Protest al angajaților furnizorului de căldură din Galați. Peste două sute de salariați au întrerupt lucrul pentru trei ore și s-au adunat în curtea instituției. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost informați despre eventualele disponibilizări, provocate de falimentul societății.

AMBIANȚĂ: "Asteptãm si noi acum. Nu ni s-a spus nimic. Stãm si noi si asteptãm. O sã intrãm si în greva foamei dacã e nevoie. (...) Mã duc sã iau o pâine, pãi cu ce?"

VOX: "Am 30 de ani in intreprinderea asta si vrem servicii in continuare. Avem datorii prin bãnci si la varsta asta nu te mai primeste nimeni si numai in domeniul asta am lucrat."

Societatea a intrat în insolvență în vara anului 2011. Lichidatorul nu a reușit să achite datoriile către cel mai mare creditor, Electrocentrale, astfel încât pentru Apaterm a urmat procedura de faliment. Autoritățile locale au înființat o firmă nouă, Calorgal, care, de la 1 februarie, va prelua atribuțiile Apaterm. Nu toți angajații fostei societăți vor fi, însă, transferați la viitorul furnizor de agent termic.

MIRCEA ISPAS, dir. interimar Calorgal: "Eu angajez si este normal ca sã poti desfãsura o activitate bunã, eficientã sã-i angajezi pe cei mai buni. -Ce înseamnã cei mai buni? Fiecare angajat are o fisã de evaluare anualã? -Bineînteles."

În prezent, Apaterm are peste 800 de angajați. Cei care ar urma să fie disponibilizați nu vor beneficia de plăți compensatorii.

ADRIANA STRATULAT, dir. special Apaterm Galați: "Am avut chiar si o Adunare a Creditorilor. Am avut o solicitare de a mai disponibiliza cu plãti compensatorii, evident. Din pãcate, Adunarea Creditorilor nu a fost de acord cu plata plãtii compensatorii."

Angajații care au oprit lucrul amenință cu noi proteste în următoarea perioadă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2