Date companie
 
 
 
 

Peste 200 de foști angajați ai Mechel Târgoviște au protestat în fața Prefecturii Dâmbovița

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, combinat
 

Peste două sute de foști angajați ai combinatului Mechel Târgoviște au protestat în fața Prefecturii Dâmbovița. Oamenii sunt nemulțumiți că, din luna martie, nu au mai primit nici un ban. Și asta deși conducerea le-a promis că, în momentul disponibilizării, vor beneficia de plăți compensatorii în cuantum de trei salarii brute.

AMBIANȚĂ: "Rușine! Rușine să vă fie! (huiduie) (...) Unitate! Unitate!"

VOX: "Am ieșit pentru nemulțumiri. De trei luni noi nu avem salarii, n-avem ce mânca, avem bãnci, avem datorii. Ne-au dat afarã hoții ãștia pe toți. Dupã 30 de ani."

VOX: "Nici preavizul mãcar nu ni l-a plãtit. Noi din martie nu luãm un ban. Am ajuns sã ne evacueze."

În luna februarie au fost concediați 512 din cei aproximativ două mii de angajați.

NICOLAE DRAGODĂNESCU, vicepreședinte, Cartel Alfa: "Ultimele disponibilizãri, de peste 500 de persoane, s-au fãcut fãrã respectarea contractului colectiv de muncã. S-a încercat recuperarea banilor care sunt creanțe cãtre salariați din acel fond de recuperare a creanțelor salariale, și în momentul de fațã ne întrebãm de ce nu sunt bani, nici mãcar acele trei salarii minime."

Prefectul de Dâmbovița a chemat la discuții o delegație a foștilor angajați.

VICTOR SANDA, prefect, jud. Dâmbovița: "Acum au fost dați în custodia Guvernului. Sã vedem. Vorbesc și cu doamna ministru sã vedem care este situația."

Fostii salariați de la Mechel Târgoviște spun că vor continua protestele în Capitală, pânã își vor primi drepturile salariale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2