Date companie
 
 
 
 

Peste 200 de foști angajați ai Mechel Târgoviște au protestat în fața Prefecturii Dâmbovița

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, combinat
 

Peste două sute de foști angajați ai combinatului Mechel Târgoviște au protestat în fața Prefecturii Dâmbovița. Oamenii sunt nemulțumiți că, din luna martie, nu au mai primit nici un ban. Și asta deși conducerea le-a promis că, în momentul disponibilizării, vor beneficia de plăți compensatorii în cuantum de trei salarii brute.

AMBIANȚĂ: "Rușine! Rușine să vă fie! (huiduie) (...) Unitate! Unitate!"

VOX: "Am ieșit pentru nemulțumiri. De trei luni noi nu avem salarii, n-avem ce mânca, avem bãnci, avem datorii. Ne-au dat afarã hoții ãștia pe toți. Dupã 30 de ani."

VOX: "Nici preavizul mãcar nu ni l-a plãtit. Noi din martie nu luãm un ban. Am ajuns sã ne evacueze."

În luna februarie au fost concediați 512 din cei aproximativ două mii de angajați.

NICOLAE DRAGODĂNESCU, vicepreședinte, Cartel Alfa: "Ultimele disponibilizãri, de peste 500 de persoane, s-au fãcut fãrã respectarea contractului colectiv de muncã. S-a încercat recuperarea banilor care sunt creanțe cãtre salariați din acel fond de recuperare a creanțelor salariale, și în momentul de fațã ne întrebãm de ce nu sunt bani, nici mãcar acele trei salarii minime."

Prefectul de Dâmbovița a chemat la discuții o delegație a foștilor angajați.

VICTOR SANDA, prefect, jud. Dâmbovița: "Acum au fost dați în custodia Guvernului. Sã vedem. Vorbesc și cu doamna ministru sã vedem care este situația."

Fostii salariați de la Mechel Târgoviște spun că vor continua protestele în Capitală, pânã își vor primi drepturile salariale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Muncitor în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el ( 18 Iulie 2019 )

  Accident de muncă, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Un muncitor este în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el. Potrivit martorilor, nenorocirea s-a produs în momentul în care s-a deschis întâmplător...

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2