Date companie
 
 
 
 

Peste 200 de țări celebrează Ziua Educației pe 5 octombrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sarbatoare, educatie
 

Ziua Mondială a Educației, sărbătorită și în România. Elevii nu au mers la cursuri miercuri, iar felul în care a fost marcată această sărbătoare a rămas la latitudinea unităților de învățământ. Această zi se sărbătorește în data de 5 octombrie în peste 200 de țări, denumirea ei fiind World Teachers` Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "UNESCO a stabilit pe 5 octombrie Ziua Internațională a Educației. Evenimentul ține să ne reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale. Ca și de Ziua Educației, și pe 1 si 5 iunie, elevii și profesorii nu vor face cursuri, dar vor face altfel de activități."

Centrul de informare Europe Direct București a marcat această zi prin evenimentul numit EDU Film Club, organizat în cadrul Institutului European din România, la care au participat atât elevi, dar și profesori.

GABRIELA DRĂGAN, director general, Institutul European din România: "Organizăm lunar, bilunar sau chiar și cu frecvențe mai mari, evenimente care sunt adresate publicului larg. Astăzi, de pildă, Ziua Educației încercăm să o serbăm împreună. Avem alături copii de la licee din București. Vor urmări un film, Școala noastră, și încercăm să le punem niște întrebări legate de procesul educațional. (...) Educația este fundamentul societăților de astăzi și de mâine, deci dimensiunea europeană există în orice eveniment pe care îl organizăm aici."

UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenția anumitor guverne asupra condițiilor rele de muncă în care cadrele didactice își desfășoară activitatea și asupra salariilor mici ale acestora.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ziua sfinților 40 de mucenici ( 9 Martie 2020 )

  Zi mare în calendarul creștin ortodox! Credincioșii îi prăznuiesc pe cei 40 de sfinți mucenici, în amintirea soldaților romani creștini martirizați în anul 320. Astăzi femeile fac sfințișori pentru a le da de pomană de sufletul celor adormiți iar bărbații beau nu mai puțin de 44 de pahare. Așa spune tradiția! Ea diferă însă de la regiune, la regiune.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Sărbătoarea Sf. Ștefan ( 27 Decembrie 2019 )

  Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici! În a treia zi de Crăciun, este celebrat Sfântul Ștefan, ucenic al lui Hristos și primul martir al Bisericii, care și-a dat viața pentru credință.  El a fost ucis cu pietre...

 • Pelerinaj de Sfânta Parascheva ( 13 Octombrie 2019 )

  Sărbătoare importantă, astăzi, în rândul credincioșilor! Peste 100 de mii de enoriași s-au strâns la Iași, pentru a participa la cel mai mare pelerinaj ortodox din România, destinat sărbătoririi Sfintei Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei. Moaștele acesteia, depuse la Catedrala Mitropolitană din Iași, atrag, anual, sute de mii de pelerini. 

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2