Date companie
 
 
 
 

Peste 230.000 de pensii vor fi majorate, pâna la sfârsitul acestei luni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, pensii, venituri, pensionari, plumb, majorate, guverm
 

Peste 230.000 de pensionari vor primi pensii majorate, până la sfârșitul acestei luni! Ministerul Muncii a finalizat recalcularea pensiilor pentru cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011. Așa că aceștia vor primi mai mulți bani. Este vorba, în medie, de 63 de lei în plus pe lună.

ROVANA PLUMB, ministrul Muncii "234.000 de pensionari vor beneficia de suplimentări ale punctajelor și implicit ale veniturilor. Creșterea medie, care este de 63 de lei pe pensie. Până la sfârșitul lunii martie, toți cei 234.000 de pensionari vor primi sumele aferente lunilor noiembrie și decembrie 2013."

Veniturile celor pensionați în 2011 vor fi majorate cu un indice de corectie de 1,12. Pentru cei care s-au pensionat in 2012 și în prima lună din 2013, indicele de corecție este 1,17. Premierul Victor Ponta a asigurat că banii necesari sunt deja în bugetul pe 2014, aprobat de Parlament,

VICTOR PONTA, premierul României "Niciun pensionar nu va pierde niciun leu și vor avea de câștigat în baza calculelor pe care le avem cu Ministerul de Finanțe și bugetul pe anul 2015 va reprezenta o indexare cel puțin egală, dacă nu, peste cifra 4."

Pensiile au fost recalculate, după ce Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționaliate în cazul a două articole din actuala Lege a pensiilor. Instanța a decis că indicele de corecție în baza căruia au fost calculate pensiile nu a fost stabilit în mod corect.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2