Date companie
 
 
 
 

Peste 3.000 de vizitatori, la expoziția The Human Body, de la Muzeul Antipa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, muzeul, expozitia, cadavre, antipa, vizitatori, prizonieri, chinezi, human, body, executati
 

Record de vizitatori la controversata expoziție de cadavre deschisã, vineri, în București. Organizatorii estimeazã cã, în trei zile, peste 3.000 de persoane au trecut pragul Muzeului Antipa, cu scopul de a vizita expoziția.

VOX "- Ce sperați sã gãsiți sus? - Disecții bine realizate pentru a observa organele și a vedea mai bine. Așa, din imagini, ne dãm seama mai puțin din poze."

VOX "Eu sunt venitã din provincie, așa cã sunt foarte curioasã sã o vãd. E interesant sã vãd ce se gãsește într-un organism uman, cã, așa, vezi numai când tai un animal, dar un om nu poți sã-l tai."

DUMITRU MURARIU, director, Muzeul Antipa "Ceea ce se poate vedea în expoziție, numai sistemul nervos sau numai sistemul circulator sau vascularizația ficatului sau a plãmânilor s-a putut curãța, ca urmare a, sã spunem, macerãrii țesuturilor, celorlalte țesuturi, decât cel de interes pentru a fi pãstrat."

În weekend, prețul unui bilet a ajuns la 60 de lei, cu 10 lei mai mult decât în timpul sãptãmânii. Cadavrele nu au atras, însă, atenția, numai la București! Peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au vizitat expoziția itinerantă, care a stârnit pânã acum numeroase controverse. Potrivit presei internaționale, trupurile umane expuse și conservate prin tehnica plastinației ar fi aparținut unor prizonieri chinezi executați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2