Date companie
 
 
 
 

Peste 30.000 de dascăli au susținut examenul de titularizare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : emotii, examen, titularizare, profesori, rezultate, dascali
 

Emoții în rândul dascălilor! Peste 30.000 de cadre didactice, din întreaga țară, au susținut examenul de titularizare, iar concurența a fost acerbă. În județul Cluj, circa 1.300 de profesori au concurat pentru cele 98 de posturi titularizabile. La Religie Ortodoxă, pentru singurul post de titular, s-au întrecut 51 de candidați.

VOX "Nu vreau sã mã laud, nu vreau sã par nici din ãla cu capul în pãmânt! Am scris câteva pagini! A fost cea mai mare concurențã, 51 pe post. Da, mã bucur cã ai mei colegi, din Teologie, s-au interesat sã devinã profesori!"

Examenul nu a fost lipsit de incidente. Cei care au dat concurs la Educație Fizicã au fost nevoiți sã refacã lucrãrile, din cauza unor nereguli.

VOX "- La început, ni s-a comunicat să scriem specializarea "educație fizică și sport" și, la jumãtatea lucrãrii, a venit și ne-a spus doar "educație fizică". - Și ați refăcut lucrarea? - Am refăcut, da' eram cam la jumătatea lucrării. S-ar putea să fi fost o neregulă și între comisia de aici si profesorii supraveghetori!"

Emoții au fost și în Gorj, unde 20 de candidați s-au bătut pe un sigur loc. Mulți dintre ei au recunoscut, însă, cã au venit doar ca sã-și testeze norocul.

VOX "- Ai venit la titularizare! - Da? - Ai învãțat mult? - Cât sã iau! - Pentru ce materie dai? - Educație fizicã și sport!"

VOX "- Pregãtit? - Aaa, fãrã emoție! Oricum, sunt puține locuri. Trei locuri! - La ce vrei, tu, sã dai? - Educație fizicã și sport! E prima datã, sunt debutant, mai mult am venit sã vãd cum este examenul. Nu sunt pregãtit sutã la sutã, dacã se întîmplã sã iau, se întâmplã!"

În Timiș, peste 1.200 de candidați s-au luptat, pentru cele 140 de posturi de titular disponibile în județ.

VOX "- Foarte bine am știut. - La ce ai dat? - La învãțãtori. - Speri un post de titular? - Nu sper post de titular. De suplinire. Vedem rezultatele!"

VOX "- A fost bine! - Pentru ce ai dat? - Învãțãtori. - Un post de titular? - Deocamdată, nu se știe, pentru cã suntem foarte mulți și sunt foarte puține locuri!"

Rezultatele vor fi afișate pe data de 5 august, iar contenstațiile pot fi depuse tot în aceași zi, dar și pe 6 august. În 7 august se vor soluționa contestațiile, iar rezultatele finale vor fi afișate o zi mai târziu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Examenele auto, suspendate în Capitală ( 2 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus face victime colaterale în rândul celor care doresc să obțină carnet de șofer. Prefectura Capitalei a decis că, în București, se suspendă examenele pentru obținerea permisului de conducere...

 • Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020, afișate ( 27 Iunie 2020 )

  Au fost publicate rezultatele finale de la Evaluare Națională. Conform datelor obținute în urma reevaluării celor peste 15.000 de contestații, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 76.2%...

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 • Emoții la Evaluarea Națională, proba de Limba română ( 15 Iunie 2020 )

  Absolvenții clasei a-VIII-a au început astăzi probele la Evaluarea Națională! Ei au susținut prima probă la Limba și literatura română. La primul subiect au avut de analizat și de răspuns la mai multe cerințe pe baza unui text la prima vedere - „Zborul”, scris de Sorin Titel.

 • Măsuri speciale, pentru Evaluarea Națională ( 14 Iunie 2020 )

  Elevii de clasa a VIII-a vor susține, începând de mâine, Evaluarea Națională. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun care impune aplicarea unor măsuri speciale în școli, în scopul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2