Date companie
 
 
 
 

Peste 300 de studenți din AIESEC au participat la un marș prin centrul Capitalei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mars, studenti, copaci, Parcul Tineretului, ecologie
 

Sute de studenți au tras un semnal de alarma fata de problemele de mediu cu care inca se confrunta Capitala. Voluntarii au organizat un marș pentru a-i sensibiliza pe bucureșteni si au mers pânã în Parcul Tineretului, unde au plantat copaci, au împãrțit pliante și au donat sânge pentru rezerva centrelor din Capitalã.

AMBIANȚÃ (marșul studenților)

VOX: "Orice se încadreazã , de la modul în care te porți și modul în care sortezi, de pildã, gunoiul și pânã la aspecte mult mai mari, cum ar fi faptul cã îți pasã sau nu de câtã rezervã de sânge are Institutul de trasnfuzii din București și dacã mergi sau nu sã donezi."

VOX: "Am nimerit cu copiii în parc, pentru copaci am venit și am vãzut caravana și am zis cã nu se poate sã nu donez sânge. -Cât de important e acest gest? -Știu cã pot sã ajut alți oameni, în rest altceva nu conteazã."

Pentru cã Bucureștiul are un nivel de poluare de cinci ori mai mare decât media din Uniunea Europeanã, voluntarii au plantat în parc peste 100 de copaci.

MIHAELA CURTASU, sef Parc Tineretului: "Ar fi foarte bine dacã s-ar face mai multe acțiuni de voluntariat pentru plantat, e nevoie pentru oxigenul Capitalei. (...) La nivelul de poluare din București... mai e încã nevoie, cel puțin 1.000 de arbori."

VOX: "Dupã pãrerea mea este o problemã de mentalitate și de civilizație. Sã nu mai arunci pe jos și aceste activitãți sã tragã un semnal de alarmã cã nu merge totul foarte bine."

Voluntarii și-au propus sã repete acest gen de acțiuni pânã ce Capitala se va ridica la nivelul unui oraș cu adevãrat european.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Malurile Peței au rămas fără niciun arbore ( 19 Iunie 2020 )

  Mai mulți arbori de pe malul unui pârâu din Oradea au fost puși la pamânt, iar ecologiștii acuză tăierile "agresive" care au fost efectuate în zonă. 

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • Campanie de împăduriri, lansată în județul Dâmbovița ( 6 Martie 2020 )

  Președintele României, Klaus Iohannis și premierul interimar, Ludovic Orban, au lansat campania de împăduriri "O pădure cât o țară". Lansarea a avut loc la Uliești, în județul Dâmbovița, iar de față a fost și ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe și prim-ministrul desemnat Florin Cîțu.

 • Studenții ieșeni vor publicarea tezelor de doctorat, pentru eliminarea plagiatului ( 22 Februarie 2020 )

  Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2