Date companie
 
 
 
 

Peste 300 de studenți din AIESEC au participat la un marș prin centrul Capitalei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mars, studenti, copaci, Parcul Tineretului, ecologie
 

Sute de studenți au tras un semnal de alarma fata de problemele de mediu cu care inca se confrunta Capitala. Voluntarii au organizat un marș pentru a-i sensibiliza pe bucureșteni si au mers pânã în Parcul Tineretului, unde au plantat copaci, au împãrțit pliante și au donat sânge pentru rezerva centrelor din Capitalã.

AMBIANȚÃ (marșul studenților)

VOX: "Orice se încadreazã , de la modul în care te porți și modul în care sortezi, de pildã, gunoiul și pânã la aspecte mult mai mari, cum ar fi faptul cã îți pasã sau nu de câtã rezervã de sânge are Institutul de trasnfuzii din București și dacã mergi sau nu sã donezi."

VOX: "Am nimerit cu copiii în parc, pentru copaci am venit și am vãzut caravana și am zis cã nu se poate sã nu donez sânge. -Cât de important e acest gest? -Știu cã pot sã ajut alți oameni, în rest altceva nu conteazã."

Pentru cã Bucureștiul are un nivel de poluare de cinci ori mai mare decât media din Uniunea Europeanã, voluntarii au plantat în parc peste 100 de copaci.

MIHAELA CURTASU, sef Parc Tineretului: "Ar fi foarte bine dacã s-ar face mai multe acțiuni de voluntariat pentru plantat, e nevoie pentru oxigenul Capitalei. (...) La nivelul de poluare din București... mai e încã nevoie, cel puțin 1.000 de arbori."

VOX: "Dupã pãrerea mea este o problemã de mentalitate și de civilizație. Sã nu mai arunci pe jos și aceste activitãți sã tragã un semnal de alarmã cã nu merge totul foarte bine."

Voluntarii și-au propus sã repete acest gen de acțiuni pânã ce Capitala se va ridica la nivelul unui oraș cu adevãrat european.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2