Date companie
 
 
 
 

Peste 4.500 de accidente rutiere, pe șoselele din România, în 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, record, soferi, accidente, sosele, cauze
 

Record de coșmar, pe drumurile României! Peste 4.500 de accidente rutiere s-au produs, de la începutul anului, pe șoselele din țara noastrã. Statisticile aratã cã România se aflã pe locul trei în Europa, după rata de decese în accidente rutiere. Potrivit polițiștilor, cele mai multe accidente au loc din cauză că șoferii se urcã la volan sub influența bãuturilor alcoolice sau a drogurilor, apasă prea tare pedala de accelerație, dar și din cauză cã nu-și pun centura de siguranță.

ANDREI CODĂU, purtător de cuvânt, Brigada Rutieră a Capitalei "Desfășurăm periodic acțiuni punctuale, pentru a depista și scoate din trafic pe acei conducători auto, care pun în primejdie siguranța traficului rutier și a celorlalți participanți la trafic.''

Conform Poliției Rutiere, principala cauză care duce la producerea accidentelor grave este viteza excesivă, neadaptată la condițiile de drum. Pe locul doi se află abaterile pietonilor si neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni. Numeroase incidente in trafic au fost provocate si de neasigurarea la schimbarea directiei de mers și de abaterile bicicliștilor. Alte cauze sunt nerespectarea distanței între vehicule, neasigurarea la mersul inapoi și circulația pe sens opus.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse la acest sfârșit de săptămână ( 26 Iulie 2021 )

    Weekend îndoliat pe șosele! 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse la acest sfârșit de săptămână, iar alte 3.500 au fost asistate medical de echipajele SMURD, potrivit unui bilanț dat publicității de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

  • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

    100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

  • Campioni la accidentele mortale ( 3 Iulie 2021 )

    România, fruntașă la capitolul deceselor înregistrate în urma accidentelor rutiere! Potrivit datelor publicate de Eurostat, în anul 2019, în țara noastră au decedat 96 de persoane la un milion de locuitori în accidente rutiere. 

  • Start Show România, duminică, la Național TV ( 26 Iunie 2021 )

    Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...

  • România, sub amenințarea unui ciclon ( 18 Iunie 2021 )

    România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2