Date companie
 
 
 
 

Peste 60 de mii de angajați din educație vor avea salarii mai mari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, salarii
 

Salarii mai mari pentru 60.000 de angajați din educație, începând din luna august! Este vorba de personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar. Lefurile vor fi majorate cu 12 la sută.

SORIN MIHAI CÎMPEANU, ministrul Educației și Cercetării Științifice: "Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care prevedere creșteri salariale de 12% începând cu 1 august pentru 60.000 de angajați, personal nedidactic din învățământul preuniversitar și unitățile conexe, din bibliotecile centrale universitare și din învățământul superior. Peste 53.000 de colegi, personal nedidactic în preuniversitar și peste 7000 personal nedidactic în învățământul universitar."

Guvernul va aloca în acest sens 38,6 milioane de lei, în 2015, și apoi câte 115,8 milioane de lei anual. Această măsură a fost prevăzută în acordul semnat în luna octombrie 2014 de Guvernul României cu federațiile sindicatelor reprezentative din învățământ. Din 2008 și până acum, salariile personalului nedidactic nu au mai fost modificate decât pentru recuperarea reducerilor salariale din anul 2010 și pentru asigurarea nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2