Date companie
 
 
 
 

Peste 650 de angajați Hidroelectrica și Hidroserv își vor pierde locurile de muncã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, directori, insolventa, hidroelectrica, administrator, judiciar, hidroserv, angatati
 

22 de directori si 154 de angajați au fost dați afarã din cadrul companiei Hidroelectrica. Concedieri vor fi și la compania Hidroserv, acolo unde Hidrolectrica este acționar majoritar. În total, peste 650 de angajați, printre care și directori, își vor pierde locurile de muncã pânã la jumãtatea anului. Administratorul judiciar al societãții, intrată în insolvențã anul trecut, spune ca astfel vor fi fãcute economii substanțiale cu salarizarea angajaților. Asta în contextul în care salariul mediu în cadrul Hidroelectrica este de peste 1.600 de euro pe lunã, pe angajat.

REMUS BORZA, administrator special Hidroelectrica "Doar 41% din acest total al veniturilor realizate de fiecare salariat reprezinta contravaloare muncii prestate, restul de 59% din aceasta suma de 1.643 de euro, lunara, inseamna aceasta pondere a celor 70 de sporuri, bonificatii, indemnizatii."

Administratorul juridic al Hidroelectrica, Remus Borza, a vorbit și despre ieșirea din insolvențã a companiei. Daca 300 de milioane de lei vor ajunge în conturile creditorilor, sunt șanse ca societatea sã iasã din insolvențã. Cât privește valoarea realã a companiei, despre care un raport de audit al unei companii de consultațã aratã cã s-ar fi înjumãtãțit în ultimul an, Borza susține cã cifrele ar fi trucate.

REMUS BORZA, administrator special Hidroelectrica "- E subevaluatã! - Care-i valoarea realã? - Valoarea realã, chiar și astãzi, este undeva la 4 miliarde de euro, nu la 2,5 miliarde de euro!"

Dincolo de aceste probleme, Hidroelectrica trebuie sã mai treacã un hop. "Bãieții deștepți", ale cãror contracte au fost anulate, cer despãgubiri în instanțã de peste un miliard de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2