Date companie
 
 
 
 

Petrecere pe cinste, la Vălenii de Munte, cu ocazia Festivalului țuicii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, producatori, tuica
 

Producătorii de țuică din zona localității Vălenii de Munte au venit cu tot arsenalul din dotare la Festivalul de profil organizat în acest week-end. Amatorii de licori bahice au fost răsfățați cu tării dintre cele mai rafinate, alături de o porție de o porție consistentă de sarmale și de un grătărel.

AMBIANȚĂ: "Țuică de Văleni, bem! -Cu ce merge țuica? –Țuica merge cu orice, domnișoară! Cu pastramă, cu mici și cu cârnăciori, cu orice."

VOX: "Extraordinar, Festivalul țuicii! Mama prunei, care de aici este cea mai bună țuică. Cu ce merge? –Țuica merge cu pastramă de oaie. (...) Cea mai bună țuică din Vălenii de Munte!"

VOX: "Este mai gustoasă, mai bună, mai specială, că de la Predealul sărat, lumea care cumpără prune spune că i-a ieșit țuica cea mai bună."

VOX: "Am fost la multe festivaluri, dar aici m-a lăsat cu gura căscată. Este ceva deosebit!"

Prețul unui litru de țuică variază între 25 și 35 de lei, în funcție de vechime și de tărie. Pe lângă tradiționala țuică, participanții pot degusta din preparatele tradiționale românești și își pot face provizii pentru sezonul rece.

AMBIANȚĂ: "Totul este proaspăt! Totul este bun! Frigărui din piept de pui, costiță, ceafă, cârnați. Tot, tot."

Pentru ca atmosfera să fie și mai încinsă, de la eveniment nu a lipsit muzica populară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, la Valea Cerului ( 21 Iulie 2019 )

  Joc și voie bună, în Apuseni! Sute de oameni au participat, în acest weekend, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, în localitatea Valea Cerului din județul Bihor. An de an, evenimentul...

 • Festivalul Electric Castle de la Bonțida, în desfășurare ( 19 Iulie 2019 )

  S-a dat startul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Electric Castle! 250 de artișți vor concerta pe cele 10 scene amplasate în zona Castelului Banffy din Bonțida, în județul Cluj, în perioada 17-22 iulie. Nume cunoscute ale muzicii internaționale...

 • Wine and Street Food Festival, în premieră, la Palatul Parlamentului ( 12 Iulie 2019 )

  Wine and Street Food Festival, cel mai mare eveniment dedicat vinului si street food-ului din Romania, a fost inaugurat la Palatul Parlamentului din București. Pentru prima dată, festivalul reunește oferta extrem de variată...

 • Jocuri vânătorești și dueluri pe cinste, în Oradea ( 6 Iulie 2019 )

  Cavaleri, luptători, arcași, domnițe, meșteșugari și menestreli, în Oradea! Nu, nu este o întoarcere în timp, ci un festival care îi atrage deopotrivă pe turiști și localnici. Aceștia se bucură de zeci de demonstrații de lupte clasice medievale, turniruri sau concursuri călare. Peste 600 de luptători, arcași și domnițe au poposit în cetatea orădeană.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2