Date companie
 
 
 
 

Petru Frăsilă și Răsvan Popescu, despre media și destin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : carte, lansari, Rasvan Popescu
 

Dublă lansare de carte la Iași! Uniunea Scriitorilor în România Filiala Iași a adus în atenția publicului două volume. Autorii acestora sunt oamenii de televiziune Petru Frăsilă și Răsvan Popescu. Jurnalistul Petru Frăsilă și-a lansat cartea intitulată, „Presă, vremurile și politica“, în care vorbește despre istoria televiziunii private postdecembriste și, mai ales a unui mod anume de a face jurnalism. Potrivit lui Petru Frăsilă este important ca in media sa poti sa te exprimi si să fii respectat pentru ceea ce faci. De asemenea, cu acest prilej, Rasvan Popescu a amintit importanța presei libere.

RĂSVAN POPESCU, scriitor

"Am și eu un capitol în această carte, ca să ma exprim așa mai pretențios. Este un interviu destul de amplu despre audio vizual, despre istoria mediei în ultimii 30 de ani din care, cred, ca i-am parcurs pe toți.  Audio vizualul se naște înainte să existe CNA - ul și înainte să existe o lege a audio-vizualului. Ceea ce îți arată cât de necesară era și cât se poate de normală, presiunea era atât de mare și românii erau atât de nevorbiți, încât primele radiouri se nasc fără licență."

Scenaristul și scriitorul Răsvan Popescu și-a prezentat volumul “De partea bună a ierbii”, o carte despre destin. După cum spune chiar el, este o lucrare despre calea în viață și despre alergătură în cerc, în viață, în sensul că personajul principal are o traiectorie circulară, el se revoltă împotriva destinului care i-a fost hărăzit și ajunge în final să se întoarcă exact de unde a plecat și să facă exact lucrurile pentru care fusese destinat. Un fel de ce îți e scris, în frunte ți-e pus. Lansarea de carte s-a încheiat cu un spectacol de teatru, pe tema presei politice.


Petru Frăsilă și Răsvan Popescu, despre media și destin

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Eveline Păuna, la Național FM ( 19 Februarie 2020 )

  Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.

 • Românii citesc tot mai puțin, arată datele centralizate de Eurostat ( 25 Noiembrie 2019 )

  Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...

 • Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor ( 12 Aprilie 2019 )

  Cunoscutul poet orădean Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor din Oradea! “Strol” este o aparitie inedită, născut din ideea că uneori timpul nu mai are răbdare. În momentul în care cititorul va deschide acest volum a lui Alexandru Sfârlea va descoperi o viață plină de întâmplări și neprevăzut ce a meritat să fie scrisă pe hârtie.

 • Răsvan Popescu și-a lansat un nou volum de proză ( 17 Noiembrie 2018 )

  Cărți pentru toate vârstele, la Gaudeamus! În cadrul celei de-a patra zile a Târgului de Carte, scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat un nou volum de proză - "De partea bună a ierbii”. Subiectul cărții reflectă un trecut nostalgic pe care eroul cărții îl regretă și un prezent dezamăgitor.

 • Un profesor bihorean va lansa “Biblia fotbalului” - Mondialele, de la Montevideo la Moscova ( 10 Noiembrie 2018 )

  Un profesor bihorean lansează “Biblia fotbalului”! Joi, 15 noiembrie 2018, orele 16,00 în Sala Traian Moșoiu a Primăriei Municipiului Oradea va avea loc lansarea cărții cu titlul “Mondialele, de la Montevideo la Moscova”, scrisă de profesorul Constantin Butișcă. Autorul prezintă detalii despre toate cele 900 de meciuri de la Campionatele Mondiale de fotbal desfășurate între 1930 și 2018. Totodată, prezintă date despre jucătorii care s-au remarcat la aceste meciuri, și mai ales partidele României la cele 7 ediții la care a participat și naționala.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2